Τα καλύτερά μας χρόνια ΕΡΤ: Έρχεται η νέα σειρά της ΕΡΤ
Μια νοσταλγική σειρά από την ΕΡΤ με εξαιρετικές προδιαγραφές
ΣΕΙΡΕΣ

Τα καλύτερά μας χρόνια ΕΡΤ: Έρχεται η νέα σειρά της ΕΡΤ

Τα καλύτερά μας χρόνια ΕΡΤ: Μια νέα σειρά ετοιμάζει η Δημόσια Τηλεόραση η οποία θα προβληθεί τη νέα σεζόν.

Τα καλύτερά μας χρόνια ΕΡΤ: Η σειρά της Όλγας Μαλέα μας γυρίζει πίσω στην εποχή που η τηλεόραση είχε πρωτομπεί στη ζωή μας, η Ελλάδα ζούσε σε καθεστώς δικτατορίας καιονειρευόταν ένα καλύτερο μέλλον.

Ξεναγός σε αυτό το ταξίδι, ο οκτάχρονος Άγγελος, ο μικρότερος γιος μιας πενταμελούς οικογένειας, -εξαμελούς μαζί με τη δαιμόνια γιαγιά Ερμιώνη. Της οικογένειας Αντωνοπούλου, που έχει μετακομίσει στην Αθήνα από την Μεσσηνία για να αναζητήσει ένα καλύτερο αύριο.

Η ολοκαίνουργια ασπρόμαυρη τηλεόραση φτάνει στο σπίτι των Αγγελόπουλων τον Ιούλιο του 1969, στα όγδοα γενέθλια του Αγγελου που θα γιορτάσει στο πρώτο επεισόδιο. Πού να ήξερε τότε ότι τα μετέπειτα χρόνια θα επιτελούσε το ύψιστο χρέος κάθε πιτσιρικά της εποχής: να είναι το… τηλεκοντρόλ της οικογένειας, στην αρχή ανοίγοντας και κλείνοντάς την, και ύστερα από λίγα χρόνια αλλάζοντας τα – δύο μόνο – κανάλια που υπήρχαν σύμφωνα με τις επιθυμίες των μεγάλων.

Με τη φωνή του Άγγελου δεν θα περιπλανηθούμε βέβαια μόνον στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, δηλαδή της ΕΡΤ, αλλά θα παρακολουθούμε κάθε βράδυ πώς τελικά εξελίχθηκε η ελληνική οικογένεια στην πορεία του χρόνου. Από τη δικτατορία στη Μεταπολίτευση, και μετά στη δεκαετία του ’80. Μέσα από τα μάτια του Άγγελου, που και εκείνος βέβαια θα μεγαλώνει από εβδομάδα σε εβδομάδα, θα βλέπουμε με χιούμορ και νοσταλγία τις ζωές τριών γενεών Ελλήνων.

Τα οικογενειακά τραπέζια στα οποία ήταν έγκλημα να αργήσεις. Τα παιχνίδια στις αλάνες, τον πετροπόλεμο, τις γκαζές, τα “Σεραφίνο” από το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς. Τη σεξουαλική επανάσταση με την 19χρονη Ελπίδα, την αδελφή του Άγγελου να είναι η πρώτη που αποτολμά να βάλει μπικίνι. Τον 17χρονο αδερφό τους Αντώνη, που μπήκε στην Νομική και φέρνει κάθε βράδυ στο σπίτι τα νέα για τους “κόκκινους, τους χωροφύλακες, τους χαφιέδες. Αλλά και τα μικρά όνειρα που είχε τότε κάθε ελληνική οικογένεια και ήταν ικανά να μας αλλάξουν τη ζωή. Όπως το να αποκτήσουμε μετά την τηλεόραση και πλυντήριο…

Τα «Καλύτερά μας χρόνια» θα μας ξυπνήσουν πάνω από όλα μνήμες για το πόσο εντυπωσιακά άλλαξε η Ελλάδα και πώς άλλαξαν τελικά στην πορεία των ετών οι συνήθειές μας, οι σχέσεις μας, η καθημερινότητά μας, ακόμη και η γλώσσα μας.

Το σενάριο είναι του Νίκου Απειρανθείτη και της Κατερίνας Μπέη, τα σκηνικά του Δημήτρη Κατσίκη, με τον Ηλία Μελέτη και την Κατερίνα Παπουτσάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους –ναι, αυτοί θα είναι οι γονείς του μικρού Άγγελου- θα μεταφερθούμε σε μια εποχή που θα φανεί οικεία ακόμη και στους νεότερους, με την ΕΡΤ να καταγράφει, όπως και τότε, την ιστορία της χώρας μας και, τελικά, την ιστορία της ίδιας της ζωής μας.

Τη σειρά, θα επιμεληθεί η Tanweer, η εταιρεία που υπέγραψε και την μεγάλη φετινή κινηματογραφική επιτυχία «Ευτυχία».

Read more