«Ντόλτσε Βίτα»: Και όμως ο Θανάσης Ευθυμιάδης δεν ήταν η πρώτη επιλογή για τον «Αντώνη»
Η σειρά μας κρατάει ακόμη και σήμερα συντροφιά
ΣΕΙΡΕΣ

«Ντόλτσε Βίτα»: Και όμως ο Θανάσης Ευθυμιάδης δεν ήταν η πρώτη επιλογή για τον «Αντώνη»

«Ντόλτσε Βίτα»: Η επιτυχημένη σειρά του MEGA προβάλλεται και πάλι σε επανάληψη μετά την εκ νέου λειτουργία του καναλιού.

«Ντόλτσε Βίτα»: Μια από τις πιο επιτυχημένες κωμωδίες στην ελληνική τηλεόραση που υπέγραφαν ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Λευτέρης Παπαπέτρου. Η σειρά προβλήθηκε από το Mega τις σεζόν 1995- 1996 και 1996- 1997.

Στη σειρά παρακολουθούσαμε τον έρωτα της Χριστίνας Μαρκάτου, χήρας και εργοστασιάρχη με τον πολύ μικρότερό της Αντώνη Καλούδη, ο οποίος ωστόσο είχε δεσμό με την κόρη της Χριστίνας, Ντορίτα, στην Ιταλία όπου σπούδαζαν. Στον ρόλο της Χριστίνας Μαρκάτου είδαμε την Άννα Παναγιωτοπούλου, ενώ τον Αντώνη υποδύθηκε ο Θανάσης Ευθυμιάδης, φρέσκο τότε πρόσωπο στην τηλεόραση που γεύτηκε τη μεγάλη επιτυχία. Την Ντορίττα υποδύθηκε η Κατερίνα Ζιώγου που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.

Αυτό που δεν γνωρίζαμε όμως, όλοι όσοι έχουμε παρακολουθήσει τη σειρά είναι ότι ο ρόλος αρχικά είχε προταθεί σε έναν άλλο ηθοποιό. Την αποκάλυψη πραγματοποίησε στο Πρωινό το πρωί της Τρίτης 23 Ιουνίου ο Κώστας Κρομμύδας. Ο ηθοποιός και συγγραφέας ήταν εκείνος που πρώτος είχε δεχτεί την πρόταση να υποδυθεί τον ρόλο της «πέτρας του σκανδάλου» στη σειρά.

«Ήμουν στο τρίτο έτος της σχολής και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης με πρότεινε στον Αλέξανδρο Ρήγα για να παίξω τον βασικό ρόλο στο Ντόλτσε Βίτα, αυτόν που έκανε μετέπειτα ο Θανάσης Ευθυμιάδης. Εγώ τότε, παρότι έκανα δοκιμαστικό και με ήθελαν για τον ρόλο, είχα ψωνιστεί με το θέατρο τότε και έλεγα δεν θα κάνω ποτέ τηλεόραση στη ζωή μου -ήμουν στο Εθνικό Θέατρο και είχα και έναν μικρό ρόλο στην Επίδαυρο- και είπα όχι. Δεν ήξερα βέβαια, όταν αρνήθηκα, ότι αυτό θα γινόταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της τηλεόρασης», είπε ο Κώστας Κρομμύδας.

Η τηλεοπτική επιτυχία για τον Κώστας Κρομμύδα ήρθε μέσα από άλλα σήριαλ. Ένα από αυτά ήταν η καθημερινή σειρά «Η ζωή της άλλης», μέσα από την οποία έγινε ευρύτερα γνωστή και η Αθηνά Οικονομάκου. Ο Κώστας Κρομμύδας είχε αναλάβει έναν από τους κεντρικούς ρόλους της σειράς, που προβλήθηκε τις σεζόν 2009 – 2010 και 2010 – 2011 από το Mega.

Read more