![Μεγάλη Εβδομάδα Τηλεόραση: Ξεκινούν σήμερα ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ και η Βίβλος [vid]](https://www.mivida.gr/wp-content/uploads/2020/04/14/jesus-of-nazareth.jpg)
Μεγάλη Εβδομάδα Τηλεόραση: Ξεκινούν σήμερα ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ και η Βίβλος [vid]
Μεγάλη Εβδομάδα Τηλεόραση: Κάθε χρόνο τα τηλεοπτικά κανάλια προβάλλουν αγαπημένες επίκαιρες σειρές που δεν βαριόμαστε να βλέπουμε ποτέ.
Μεγάλη Εβδομάδα Τηλεόραση: Οι τηλεοπτικές σειρές που βλέπουμε και απολαμβάνουμε κάθε χρόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα και μέχρι το Πάσχα είναι εδώ για να μας κρατήσουν συντροφιά. Σειρές, που σχετίζονται με τα πάθη του Ιησού και την ιστορία του χριστιανισμού
Ο Ιησούς από τη ΝαζαρέτΔεν λείπει ποτέ από το μενού. Η πιo κοσμαγάπητη και μεγαλoπρεπής θρησκευτική παραγωγή στηv ιστoρία της τηλεόρασης, «Ο Iησoύς από τη Ναζαρέτ» είvαι έvα oλoκληρωμένο έργο, σκηνοθετημένο με μαεστρία και απλότητα απo τov κoρυφαίo δημιoυργό Φράvκo Τζεφιρέλι. Ο Ιταλός σκηvoθέτης απέδωσε με ευλάβεια και θρησκευτική πρoσήλωση τα Πάθη τoυ Κυρίoυ, αvαπαριστώvτας τα γεγovότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα του θέματος. Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης πραγματοποίησε τα γυρίσματα στoυς αυθεvτικoύς χώρoυς και χρησιμoπoίησε έvα εξαιρετικό επιτελείο ηθοποιώv όπως ο Σερ Λόρεvς Ολίβιε, η εκφραστική Αvv Μπάvκρoφτ, η πανέμορφη Ολίβια Χάσεϊ, ο Άντονι Κουίv, ο Μάικλ Γιoρκ και φυσικά ο εξαϋλωμένος Ρόμπερτ Πάoυελ με τo θεϊκό γαλαvό βλέμμα – τέλεια επιλoγή για τov ρόλο του Ιησού.
ΑΝΤ1, Μεγάλη Τετάρτη έως Μεγάλο Σάββατο στις 20:45
Η ΒίβλοςΚλασική και αγαπημένη. Η ιστορία που όλοι γνωρίζουμε σε μια κορυφαία παράγωγη με λαμπερούς πρωταγωνιστές, έχοντας μια διαφορετική σκηνοθετική προσέγγιση με εντυπωσιακές σκηνές και σεκάνς, ενώ τα αριστουργηματικά εφέ κόβουν την ανάσα και κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεθεατή. Η μίνι σειρά βασίζεται στην τελευταία αναθεωρημένη έκδοση της Βίβλου και καλύπτει όλα όσα έχουν συμβεί από τη «Γένεση μέχρι την Αποκάλυψη» σε μία μεγάλη και ολοκληρωμένη αφήγηση. Φυσικά, περιλαμβάνει τις «προφανείς» ιστορίες όπως είναι η Κιβωτός του Νώε, η Έξοδος, καθώς και η γέννηση, ο θάνατος, και η ανάσταση του Ιησού. Οι ιστορίες των πρώτων πέντε ωρών της σειράς προέρχονται από την Παλαιά Διαθήκη, ενώ των υπόλοιπων πέντε από την Καινή.
ΑΝΤ1, Μεγάλη Τετάρτη έως Μεγάλη Παρασκευή στις 23:00
Οι ΆθλιοιΤο κλασικό ομώνυμο μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκώ Les Misérables (Οι Άθλιοι) μεταφέρεται στη μικρή οθόνη από το BBC ως μίνι δραματική σειρά 6 επεισοδίων. Η πλοκή, μας μεταφέρει στη Γαλλία του 19oυ αιώνα, όπου ο Γιάννης Αγιάννης, ένας άνδρας που έχει διαπράξει μια σειρά κλοπών προκειμένου να επιβιώσει, αφήνεται ελεύθερος ύστερα από 19 χρόνια και προσπαθεί να επανενταχθεί στην κοινωνία. Προκειμένου να αφήσει πίσω του το στίγμα του πρώην κατάδικου και έχοντας βάλει στόχο την κοινωνική αναγνώριση, οδηγείται σε πράξεις που προκαλούν πολλαπλές συνέπειες τόσο στον ίδιο όσο και στα αγαπημένα του πρόσωπα. Οι ιστορίες τους συγκρούονται και καθώς η επαναστατική βία αναφλέγεται στους δρόμους του Παρισιού, ο Γιάννης Αγιάννης αρχίζει ένα επικό ταξίδι προς την αποδοχή, την λύτρωση και την αγάπη.
Mega, Μεγάλη Δευτέρα έως Μεγάλη Τετάρτη στις 21.00