Big Brother 2020: Τι αποκαλύπτει ο Χάρης Βαρθακούρης για την πρεμιέρα του Σαββάτου [vid]
Η πρεμιέρα μετά από 7 μήνες
ΣΕΙΡΕΣ

Big Brother 2020: Τι αποκαλύπτει ο Χάρης Βαρθακούρης για την πρεμιέρα του Σαββάτου [vid]

Big Brother 2020: Το Σάββατο 29 Αυγούστου κάνει πρεμιέρα στον ΣΚΑΪ ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα reality της τηλεόρασης.

Big Brother 2020: Ο Χάρης Βαρθακούρης θα είναι ο παρουσιαστής του πολυαναμενόμενου ριάλιτι μετά από αναβολή επτά μηνών.

Ο παρουσιαστής θα υποδεχτεί τους ενοίκους του σπιτιού του Big Brother. Σε νέο σπίτι, πιο μοντέρνο, κάτω από νέα στέγη, στον ΣΚΑΪ. Στον ρόλο του «Μεγάλου Αδελφού», ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Ο νέος παρουσιαστής έδωσε λίγο πριν από την πρεμιέρα, συνέντευξη στο περιοδικό Τηλέραμα και την Αθηνά Ζαχαράκη.

Πώς νιώθετε με την πρεμιέρα του «Big Brother» να είναι πια εδώ;

«Μακάρι να με απασχολούσε μόνο η πρεμιέρα του “Big Brother”. Ζούμε σε πρωτόγνωρες συνθήκες, οι οποίες και αλλάζουν καθημερινά. Όσο με αφήνουν, λοιπόν, αυτές οι συνθήκες να συγκεντρωθώ στα νέα επαγγελματικά μου καθήκοντα, νιώθω μια ανακούφιση που πλησιάζει η πρεμιέρα. Η αναμονή έχει υπάρξει μεγάλη. Γνώριζα ότι θα αναλάβω αυτό το project από τον Ιανουάριο και πάμε για Σεπτέμβριο. Αν το καλοσκεφτείτε, είναι σχεδόν σαν περίοδος εγκυμοσύνης, οπότε ανυπομονώ να “σπάσουν τα νερά”, να πάμε στο μαιευτήριο και να αγκαλιάσω επιτέλους το παιδί μου».

Έχετε άγχος, τόσο για την πορεία του όσο και για την απόδοσή σας;

«Καλώς ή κακώς, το προϊόν είναι δοκιμασμένο. Δεν είναι τυχαία το μακροβιότερο και πιο επιτυχημένο ριάλιτι στην ιστορία της παγκόσμιας τηλεόρασης. Δεν έχω άγχος για την πορεία του γιατί η ομάδα που “κρύβεται” στο παρασκήνιο και “κινεί τα νήματα” είναι έμπειρη, έχει πολλή διάθεση και ετοιμάζει πράγματα που θα έχουν απίστευτο ενδιαφέρον. Οι χαρακτήρες που θα μπουν στο σπίτι είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, τόσο επίκαιροι από πολλές απόψεις, που αποκλείω να μην τραβήξουν τα βλέμματα των τηλεθεατών. Οι ανατροπές και μόνο που θα δείτε -διότι θα υπάρξουν αναπόφευκτα- αρκούν να σας κάνουν να κολλήσετε. Συν ότι φέτος έχει ένα επιπλέον στοιχείο σε σχέση με το παλιό “Big Brother”. Οι κάτοικοι του σπιτιού θα πρέπει να “κερδίσουν” αυτά που κάποτε θα θεωρούσαν αυτονόητα. Οπότε μην περιμένετε να δείτε κάποιους αργόσχολους να τεμπελιάζουν στον καναπέ και να μιλούν περί ανέμων και υδάτων. Θα μοχθήσουν αν θέλουν να επιβιώσουν. Η δική μου η απόδοση -στο μυαλό μου, τουλάχιστον- είναι δευτερεύουσα. Εγώ καλούμαι να υπηρετήσω την εκπομπή και όχι να γίνω πόλος έλξης».

Έχετε γνωρίσει τους παίκτες; Μήπως υπάρχει ήδη κάποιος που σας έχει τραβήξει περισσότερο την προσοχή;

«Λόγω των συνθηκών που επικρατούν, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν έχω έρθει σε προσωπική επαφή με τους παίκτες, για την ασφάλεια όλων μας. Έχω όμως διαβάσει τα βιογραφικά τους και έχω δει τα βίντεο από τις ακροάσεις τους, καθώς και τα βίντεο που γύρισαν αφού επιλέχτηκαν να συμμετάσχουν. Αν και δεν θα έπρεπε να το παραδεχτώ, διότι οφείλω να είμαι ουδέτερος και αμερόληπτος, ναι, έχω ξεχωρίσει κάποιους. Αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Είναι σαν να έχω ξεχωρίσει βιβλία από το εξώφυλλό τους. Είμαι συγκρατημένος και κρατάω μικρό καλάθι. Στην πορεία θα αποκαλυφθούν οι πραγματικοί χαρακτήρες και όχι σε ένα τρίλεπτο, χαριτωμένο, βίντεο αυτοπαρουσίασης».

Πώς αντιμετωπίζετε τη συνεργασία με τον «γκουρού» του είδους, Ανδρέα Μικρούτσικο;

«Με απύθμενη χαρά. Ήταν κάτι που το φανταζόμουν πριν το σκεφτούν οι υπεύθυνοι. Μακάρι να μπορούσα να σας παραπέμψω στον άνθρωπο που με κάλεσε να με ρωτήσει πώς θα μου φαινόταν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, για να σας πει την αντίδρασή μου. Όπως επίσης να σας μεταφέρει την ανακούφισή του, όταν κατάλαβε πως όχι απλά συμφωνώ και επαυξάνω, αλλά δεν συζητάω καν το ενδεχόμενο να μου πουν μετά ότι τελικά δεν τα κατάφεραν! (γέλια)»

Ζητήσατε τη συμβουλή της Αντελίνας, προκειμένου να πάρετε την τελική σας απόφαση για την παρουσίαση; Εκείνη τι πιστεύει γι’ αυτό;

«Φυσικά και το συζητήσαμε. Πώς θα μπορούσα, άλλωστε, να μην; Mαζί μένουμε, μαζί ζούμε, μαζί κοιμόμαστε! (γέλια) Ζήσαμε παράλληλα το αυξημένο ενδιαφέρον στα πρόσωπά μας κατά τη διάρκεια του “Globetrotters”. Συζητήσαμε όλες τις προτάσεις που μας έγιναν μεμονωμένα, πέραν αυτών που αφορούσαν και τους δυο μας. Δεν ζήτησα ακριβώς τη συμβουλή της γιατί, μέσα στο μυαλό μου τουλάχιστον, πήρα γρήγορα την απόφασή μου. Αυτό που συζητήσαμε είχε περισσότερο να κάνει με θεωρία. Φέρ’ ειπείν, επιλέγω την καλύτερη οικονομική πρόταση ή αυτή που κάνω κέφι; Επιλέγω τους ανθρώπους που μου έκαναν “κλικ” ή αυτούς που “τάζουν λαγούς με πετραχήλια”; Όταν κατέληξα ότι αυτό που θέλω να δοκιμάσω είναι το “Big Brother”, δεν διαφώνησε μαζί μου. Δεν υπήρχε και λόγος, άλλωστε. Πιστεύει ότι έπραξα σωστά».

Read more