Χάρις Αλεξίου: Αποχαιρετά το τραγούδι μετά από 50 χρόνια – «Η φωνή μου δεν πάει πια…» [vid]
Το να αφήσεις το τραγούδι μετά από 50 χρόνια πρέπει να είναι πολύ δύσκολο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Χάρις Αλεξίου: Αποχαιρετά το τραγούδι μετά από 50 χρόνια – «Η φωνή μου δεν πάει πια…» [vid]

Χάρις Αλεξίου: Η ερμηνεύτρια μίλησε στο δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΤ και τον Φώτη Απέργη.

Χάρις Αλεξίου: Σε μια συνέντευξη – εξομολόγηση η Χαρούλα Αλεξίου μιλάει για τη φωνή της που πια δεν ανταποκρίνεται όπως παλιά.

«Έχω απομακρυνθεί από το τραγούδι, δεν μπορώ να τραγουδήσω όπως παλιά και δεν το καταδέχομαι να συνεχίσω και να το κάνω αυτό και αν το κάνω καλά…» αναφέρει η αγαπημένη ερμηνεύτρια.

«Δεν πάει η φωνή μου πια, δεν με ακούει η φωνή μου. Είπα ότι είναι καλύτερο να σταματήσω. Δεν είναι σωστό. Στο «χειρόγραφο» υπήρχε ήδη το πρόβλημα. Αυτό ήταν το τελευταίο μουσικό που έκανα… Όταν με κάλεσα ο Θάνος Μικρούτσικος στους Βράχους του είπα «Θάνο μου δεν τραγουδώ, αλλά θα είμαι εκεί για σένα…» Το έκανα, μετά πήρα λίγο θάρρος και μετά όταν συνεργάστηκα με τον Ξαρχάκο πήρα την οριστική απόφαση, είπε «Δεν σου αξίζει να συνεχίσεις…» υπογράμμισε!

«Δεν ήταν κάτι απλό βεβαίως και το πένθησα…» τόνισε.

«Μπορεί και εγώ να σαμποτάρισα τη φωνή μου… Όταν κατάλαβα ότι δεν αποδίδω όπως παλιά, μπορεί να την «έσκαψα» λίγο… Αρνήθηκα να κάνω μαθήματα, δεν είπα ότι θα το παλέψω, είπα ότι υπάρχει μία φυσική φθορά σε όλα τα πράγματα… είπα να μην είσαι τώρα ένα νούμερο που βγαίνει και προσπαθεί να φθάσει τη νότα, αφού δεν μπορεί και η φωνή σου να το βγάλει αυτό… Σεβάσου το, σεβάσου αυτό που έχεις κάνει μέχρι τώρα…»! Και δεν δίστασε να πει «όχι δεν γράφω τραγούδια… Νομίζω όταν γράψω, αν γράψω μου βγαίνει αυτόματα να το τραγουδήσω, οπότε τι να γράψω τώρα;».

Read more