Βραβεία Grammy: Καλλιτέχνες αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους λόγω διακρίσεων
Διαμαρτυρίες για τις υποψηφιότητες
ΜΟΥΣΙΚΗ

Βραβεία Grammy: Καλλιτέχνες αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους λόγω διακρίσεων

Βραβεία Grammy: Οι τρεις καλλιτέχνες αποσύρουν την υποψηφιότητά τους διαμαρτυρόμενοι για εξαίρεση γυναικών, έγχρωμων καλλιτεχνών και μαύρων ερμηνευτών, από τα βραβεία.

Βραβεία Grammy: Δεν είναι η πρώτη φορά που η λίστα των υποψηφιοτήτων δεν περιλαμβάνει περισσότερες  γυναίκες, έγχρωμους καλλιτέχνες και μαύρους ερμηνευτές.

Αυτή τη φορά τρεις από τους πέντε καλλιτέχνες, που είναι υποψήφιοι για βραβείο Grammy στην κατηγορία Καλύτερο Παιδικό Μουσικό Άλμπουμ ζήτησαν από την Εθνική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ να ακυρώσει τις υποψηφιότητές τους διαμαρτυρόμενοι για έλλειψη πολυμορφίας στη λίστα υποψηφιοτήτων.

Σε επιστολή τους που δημοσιεύτηκε στο Instagram, οι καλλιτέχνες Alastair Moock & Friends, Okee Dokee Brothers και Dog on Fleas επισημαίνουν ότι «είναι ευγνώμονες στην Ακαδημία Ηχογράφησης και στα μέλη της που ψήφισαν, για την τιμή που έλαβαν, αλλά δεν μπορούν με ήσυχη συνείδηση να επωφεληθούν από μια διαδικασία που – τόσο φέτος όσο και ιστορικά – παραβλέπει γυναίκες, έγχρωμους καλλιτέχνες, και κυρίως μαύρους ερμηνευτές».

Αναφέρουν επίσης, ότι «Τα τελευταία 10 χρόνια, μόνο περίπου το 6% των υποψήφιων ήταν ομάδες μαύρων ή έγχρωμων καλλιτεχνών, το 8% μαύρων με καταγωγή από την Αφρική ή την Καραϊβική και περίπου το 30% ήταν γυναίκες. Τα νούμερα αυτά θα ήταν απογοητευτικό σε οποιαδήποτε κατηγορία, αλλά – σε ένα είδος οι ερμηνευτές του οποίου έχουν τη μοναδική αποστολή να προβάλουν τη δικαιοσύνη, την καλοσύνη και τη συμπερίληψη σε μια χώρα όπου περισσότερα από τα μισά παιδιά δεν είναι λευκά και μετά από έναν χρόνο εθνικού απολογισμού γύρω από τη φυλή και το φύλο – οι αριθμοί είναι απαράδεκτοι».

Οι υποψήφιοι, Justin Roberts και Joanie Leeds των Dog on Fleas δεν προσυπογράφουν την επιστολή δηλώνοντας ότι μετά από πολύ περισυλλογή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ανάκληση της υποψηφιότητάς της θα ήταν αντιπαραγωγική για το μήνυμα του άλμπουμ της.

Read more