Βενετία: Συναυλία με πιάνο στα άδεια κανάλια της πόλης [vid]
Τα καθαρά πλέον νερά της Βενετίας το τέλειο σκηνικό
ΜΟΥΣΙΚΗ

Βενετία: Συναυλία με πιάνο στα άδεια κανάλια της πόλης [vid]

Βενετία: H Ιταλία επανέρχεται σιγά-σιγά στην κανονικότητα μετά από 3 μήνες καραντίνας.

Βενετία: Ένας πιανίστας είχε την πρωτότυπη ιδέα να γιορτάσει την άρση του lockdown με μια μίνι συναυλία στα κανάλια της πόλης.

Έτσι τοποθέτησε το πιάνο του σε ένα ποταμόπλοιο και ξεκίνησε την…μουσική διαδρομή του στην πόλη, με τον γαλήνιο ήχο από το πιάνο πάνω στο νερό να προσφέρει στους Ιταλούς ένα όμορφο οπτικοακουστικό θέαμα.

Ο πιανίστας λέγεται Paolo Zanarella και δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνει με το πιάνο του σε εξωτερικούς χώρους για να παίξει. Όπως λέει και ο ίδιος: «Ακόμα ένα μικρό δώρο για όλους εσάς. Φεύγω από τη Βενετία τώρα αλλά ήθελα να είμαι μαζί σας για λίγο ακόμα. Ελπίζω να μην σας ενοχλώ». «Είναι αποστολή μου να βγάλω τη μουσική από τις αίθουσες συναυλιών και να τη φέρω στους δρόμους και τις πλατείες για να μπορούν όλοι να την απολαύσουν», αναφέρει.

Με αυτή την υπαίθρια συναυλία τα κανάλια της πόλης πήραν και πάλι ζωή ενώ τα καθαρά πλέον νερά της Βενετίας μετά από την παραμονή των πολιτών στο σπίτι και τις περιορισμένες μετακινήσεις τους με τις γόνδολες, προσέφεραν το ιδανικό σκηνικό.

Read more