Ρίκι Μάρτιν: «Μέχρι να μιλήσω ανοιχτά για τη σεξουαλική μου ταυτότητα υπέφερα από κατάθλιψη»
Η αποκάλυψη ήταν λυτρωτική
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ρίκι Μάρτιν: «Μέχρι να μιλήσω ανοιχτά για τη σεξουαλική μου ταυτότητα υπέφερα από κατάθλιψη»

Ρίκι Μάρτιν: Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του ο τραγουδιστής μιλά για τις δύσκολες στιγμές που περνούσε μέχρι να «βγει από την ντουλάπα».

Ρίκι Μάρτιν: Η ζωή του 48χρονου πλέον, τραγουδιστή την εποχή που βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του, ήταν στην πραγματικότητα πολύ πιο οδυνηρή από ό,τι άφηνε να εννοηθεί.

Στην τελευταία εκπομπή του Proud Radio της Apple Music, ο Μάρτιν εξήγησε στην Χάιτι Χόλινς πώς ήταν η ζωή του όταν «ζούσε στη ντουλάπα», στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

«Ο κόσμος μου έδινε πίσω τις ώρες που είχα βάλει στη μουσική, τις ώρες που είχα βάλει σε αυτήν την καριέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρίκι Μάρτιν. «Ήμουν ο βασιλιάς του κόσμου. Η μουσική μου ακούστηκε σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από τη γλώσσα. Θα μπορούσα να φτάσω πέντε Θεούς, αλλά δεν ζούσα ολοκληρωμένα. Ήμουν λυπημένος. Είχα κατάθλιψη».

Ο Ρίκι Μάρτιν εξήγησε ότι έδινε παραστάσεις ως μέσο επιβίωσης, ως τρόπο να «ξεφύγει από αυτή τη βαριά θλίψη» που ένιωθε από το να είναι παγιδευμένος. Μάλιστα όπως είπε κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας περιοδείας του ήταν τόσο άσχημα που δεν μπορούσε να εμφανιστεί.

«Ήμουν στην Αυστραλία και από την Αυστραλία, επρόκειτο να πάμε στη Νότια Αμερική. Και είπα, δεν μπορώ. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Πρέπει να πάω σπίτι. Χρειάζομαι ησυχία. Πρέπει να κλάψω. Πρέπει να θυμώσω. Πρέπει να συγχωρήσω τον εαυτό μου που του επέτρεψα να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, να φτάσει εδώ που είναι» είπε.

Και παρ’ όλο που οι φίλοι και η οικογένειά του ήξεραν, δεν μπορούσε ακόμα να βγει δημόσια και να το πει. Η λύτρωση ήρθε όταν γράφοντας τα απομνημονεύματά του, τότε βρήκε το θάρρος να αποκαλύψει την σεξουαλική του ταυτότητα και στους θαυμαστές του.

«Το έγραψα και πάτησα αποστολή και μετά έκλαψα σαν τρελός. Και έκτοτε είμαι πολύ χαρούμενος», δήλωσε ο Ρίκι Μάρτιν.

Read more