Πυξ Λαξ: Οι «Πρίγκιπες της δυτικής όχθης» θα τραγουδήσουν ξανά για μας [vid]
«Όταν βρισκόμαστε μαζί είναι σαν να γυρίζουμε σπίτι μας»
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πυξ Λαξ: Οι «Πρίγκιπες της δυτικής όχθης» θα τραγουδήσουν ξανά για μας [vid]

Πυξ Λαξ: To συγκρότημα θα τραγουδήσει και πάλι για εμάς την Παρασκευή 12/6 στο MEGA.

Πυξ Λαξ: Μια νέα μουσική συνάντηση ετοίμασε το MEGA με πρωταγωνιστές τους Πυξ Λαξ.

Θα είναι μια ξεχωριστή βραδιά με εκλεκτούς καλεσμένους και θρυλικές επιτυχίες που μεγάλωσαν τόσες γενιές. Μαζί τους οι Ελευθερία Αρβανιτάκη, Στέλιος Διονυσίου, Λεωνίδας Μπαλάφας, Μαρίζα Ρίζου και Γιώργος & Νίκος Στρατάκης.

Οι Πυξ Λαξ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και ιστορικά πλέον, ελληνικά συγκροτήματα που με τα τραγούδια τους έχουν μεγαλώσει γενιές φοιτητών… και όχι μόνο.

Ο Μπάμπης Στόκας και ο Φίλιππος Πλιάτσικας ξεκίνησαν στα μέσα της δεκαετίας του ’80 να παίζουν μουσική στις γειτονιές των δυτικών προαστίων με το όνομα «Παναγία Βόηθα» και έφτασαν να γίνουν το πιο εμπορικό ελληνικό συγκρότημα. Η όρεξή τους για μουσική, τους οδηγεί στα γραφεία δισκογραφικών εταιρειών και για μεγάλη τους τύχη στον Μάνο Ξυδούς, ο οποίος αναλαμβάνει την πορεία τους.

Κάθε φορά, μετά τον θάνατό του που ο Μπάμπης Στόκας και ο Φίλιππος Πλιάτσικας τραγουδούν μαζί η συναυλία είναι αφιερωμένη στον άνθρωπο που πίστεψε όσο κανείς στα δύο παιδιά των Δυτικών Συνοικιών, έγινε παραγωγός τους, μέλος της παρέας τους και τελικά άλλαξε τελείως τον ήχο τους. Στον Μάνο Ξυδούς που έφυγε από τη ζωή στις 13 Απριλίου 2010. Σε αυτόν θα είναι αφιερωμένη και η μεγάλη συναυλία των Πυξ Λαξ στο MEGA την Παρασκευή 12 Ιουνίου.

«Αυτός που θα χαιρόταν περισσότερο από όλους μας με αυτό που συμβαίνει θα ήταν ο Μάνος», ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Φίλιππος Πλιάτσικας πριν τη μεγάλη συναυλία των Πυξ Λαξ στο ΟΑΚΑ το 2011. Και ήταν η πρώτη φορά που το συγκρότημα βρέθηκε επί σκηνής μετά την διάλυσή και η πρώτη φορά που «αναγκαστήκαμε» να τους απολαύσουμε χωρίς τον Μάνο Ξυδούς.

Η ιστορία του είναι μεγάλη και τα τραγούδια πολλά. Mερικά από αυτά και πολλές εκπλήξεις θα μπορέσουμε να απολαύσουμε στην «τηλεοπτική» τους συναυλία την Παρασκευή.

To γκρουπ επίσημα διαλύθηκε το 2004 με μια μεγάλη συναυλία στον Λυκαβηττό και πολλούς καλλιτέχνες που πήγαν να τους αποχαιρετίσουν στις 18 Σεπτεμβρίου του 2004, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, ο Βασίλης Καρράς και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Τα επόμενα έξι χρόνια Πλιάτσικας, Στόκας και Ξυδούς ακολουθούν προσωπική πορεία και αποκλείουν συνεχώς τις φήμες για επανασύνδεση, η οποία ήρθε το 2011 ένα χρόνο μετά το θάνατο του Ξυδούς ως ύστατο χαίρε στον άνθρωπο που οφείλει η μπάντα τα περισσότερα. Από τότε μετά από πολλές συναυλίες και περιοδείες ήρθε τον Μάιο του 2019 η οριστική επανένωση με το τραγούδι «Κόντρα στου χρόνου τη σκουριά» σε στίχους Μπάμπη Στόκα και Φίλιππου Πλιάτσικα και μουσική του δεύτερου που μιλάει για την απόφαση τους να συνεχίσουν μαζί.

Read more