Μπολερό Ραβέλ «Μένουμε Σπίτι»: Η καλύτερη εκδοχή του Μπολερό του Ραβέλ που έχετε ακούσει ποτέ, από την Εθνική Ορχήστρα Γαλλίας [vid]
Οι μουσικοί της Orchestre National de France ήταν σε πλήρη συγχρονισμό
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μπολερό Ραβέλ «Μένουμε Σπίτι»: Η καλύτερη εκδοχή του Μπολερό του Ραβέλ που έχετε ακούσει ποτέ, από την Εθνική Ορχήστρα Γαλλίας [vid]

Μπολερό Ραβέλ «Μένουμε Σπίτι»: Μια εικονική συναυλία που ξεπέρασε τις 600.000 θεάσεις στις πλατφόρμες βίντεο.

Μπολερό Ραβέλ «Μένουμε Σπίτι»: Απόλυτα συντονισμένοι  οι μουσικοί της Orchestre National de France μας προσέφεραν ένα μοναδικό οπτικοακουστικό θέαμα από τα σπίτια τους.

Κάθε μουσικός, μέσα από το σπίτι του, λόγω της καραντίνας του κορονοϊού, έπαιξε σαν να βρισκόταν σε αίθουσα και ερμήνευσε μοναδικά το εμβληματικό Μπολερό του Μορίς Ραβέλ. «Αναζητούσαμε έναν τρόπο να μη χάσουμε την επαφή με το κοινό και με τους μουσικούς συνεργάτες μας», δήλωσε ο Μισέλ Οριέ, διευθυντής μουσικής και δημιουργίας της Radio France.

Για να φτάσουν στο τελικό αποτέλεσμα, το οποίο αποτελεί ένα μικρό θαύμα συγχρονισμού και τεχνολογίας, απαιτήθηκαν ώρες μοντάζ. Τα κομμάτια που καταγράφηκαν από τα κινητά τους τηλέφωνα και ήταν ένα στοίχημα, το οποίο γέννησε ένα απολαυστικό και συνάμα συγκινητικό μουσικό μωσαϊκό, συνδυάζοντας μια σχεδόν άψογη εκτέλεση του κοσμαγάπητου αυτού μουσικού κομματιού από έγχορδα, κρουστά και πνευστά.«Από την αρχή της καραντίνας ήταν τρομερό για τους μουσικούς της εθνικής ορχήστρας να νιώθουν αποκομμένοι από το κοινό. Το Μπολερό του Ραβέλ προτιμήθηκε γιατί είναι το καλύτερο μονοπάτι ανάμεσα στο προσωπικό και το συλλογικό», είπε ο Μισέλ Οριέ.

Το βίντεο ξεκινάει με τους καλλιτέχνες να παρουσιάζονται ένας προς έναν, ενώ παίρνει σειρά η μουσική με όργανα που παίζονται σε τρεις χωριστές οθόνες. Για τους συμμετέχοντες, ήταν μια ευκαιρία να ξεφύγουν από το δικό τους περιορισμό, τουλάχιστον διανοητικά, «Με αυτό το βίντεο θέλαμε να πούμε στο κοινό: Είμαστε ακόμα εκεί για σας».

Read more

ΜΟΥΣΙΚΗ

Bon Jovi: Σημάδια των καιρών - Mέσω Facebook η παρουσίαση του νέου τους άλμπουμ [vid]

ΜΟΥΣΙΚΗ

Robbie Williams: Σε χριστουγεννιάτικο mood τραγουδά «Can’t Stop Christmas» [vid]

ΜΟΥΣΙΚΗ

Jennifer Lopez: Η απόλυτα σέξι εμφάνιση της στα βραβεία AMAS έκλεψε την παράσταση [pics & vids]

ΜΟΥΣΙΚΗ

Souvenir: To νέο άλμπουμ της Irene Skylakaki είναι ένα μουσικό κολλάζ αναμνήσεων [vid]

ΜΟΥΣΙΚΗ

Τα Μαγικά Χριστούγεννα της Mariah Carey με την Ariana Grande σε ένα show υπερπαραγωγή [vid]

ΜΟΥΣΙΚΗ

Radio Plays: Ραδιοφωνικό θέατρο, αστυνομική λογοτεχνία και τζαζ μουσική μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ariana Grande: Επίστημονες και ρομπότ στο video clip του «34+35» [vid]

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μύρωνας Στρατής: «Όσο Ζεις» - Το νέο του τραγούδι με την Αλεξάνδρα Κόνιακ [vid]