Μίμης Πλέσσας: Online streaming προβολή της συναυλίας-αφιέρωμα στα 70 χρόνια καριέρας του συνθέτη
Μια σημαντική βραδιά στο Ηρώδειο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μίμης Πλέσσας: Online streaming προβολή της συναυλίας-αφιέρωμα στα 70 χρόνια καριέρας του συνθέτη

Μίμης Πλέσσας: Η επιτυχημένη συναυλία για τα 70 χρόνια του σπουδαίου συνθέτη, πραγματοποιήθηκε στο Ηρώδειο το 2019.

Μίμης Πλέσσας: Η συναυλία έρχεται σε online streaming προβολές από τις 5 έως 7 Φεβρουαρίου 2021.

Η συναυλία πραγματοποιείται μέσω της εταιρείας παραγωγής μουσικών και θεατρικών θεαμάτων Music & Drama Productions του Μαυρίκιου Μαυρικίου. Οι προβολές θα γίνουν την Παρασκευή 5, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021. Οι προβολές της Παρασκευής και της Κυριακής μπορούν να πραγματοποιηθούν από τις 8 μ.μ. ενώ η προβολή του Σαββάτου θα κρατήσει για 24 ώρες (on demand).

70 χρόνια Μίμης Πλέσσας – «Νύχτα Καλοκαιριού»

Ο Μίμης Πλέσσας γιόρτασε τα 70 χρόνια δημιουργίας του με μία ιστορική sold out συναυλία με τίτλο «Νύχτα Καλοκαιριού», την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 21.00, στο κατάμεστο Ηρώδειο. Συγκίνηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο οικουμενικός συνθέτης συνόδευσε χαϊδεύοντας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο τα πλήκτρα του πιάνου όλους τους ερμηνευτές για περισσότερο από δύο ώρες χωρίς να αφήσει ούτε στιγμή τη σκηνή.

Τον Μίμη Πλέσσα τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων οι κορυφαίοι και αγαπημένοι ερμηνευτές Δάκης, Στέλιος Διονυσίου, Μελίνα Κανά, Γιάννης Κότσιρας, Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης και Λένα Αλκαίου.

Σημαντική ήταν και η παρουσία δύο καταξιωμένων συνθετών στην ξεχωριστή αυτή βραδιά. Ο Γιώργος Κατσαρός και ο Κώστας Χατζής χάρισαν στο κοινό μία συγκινητική μουσική σύμπραξη με τον Μίμη Πλέσσα με το σαξόφωνο και την κιθάρα τους αντίστοιχα. Το παρόν της έδωσε και η «Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου» με περισσότερα από 100 παιδιά να δίνουν έναν ξεχωριστό τόνο στη βραδιά. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς επιμελήθηκε η έμπειρη Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα.

Η συναυλία αφιερώθηκε στο ίδρυμα «Το Σπίτι του Ηθοποιού» σε μία προσπάθεια έντονης κοινωνικής και φιλανθρωπικής δράσης χρόνων του Ιδρύματος, προκειμένου να βοηθήσει τους Έλληνες Ηθοποιούς.

Συντελεστές

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα
Ενορχήστρωση – Μουσική διεύθυνση: Μαυρίκιος Μαυρικίου
Συνοδεύει η «Σύγχρονη Ορχήστρα Μίμης Πλέσσας»
Σκηνοθεσία: Ελεάνα Πλέσσα
Παραγωγή: Music & Drama Productions – Μαυρίκιος Μαυρικίου

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Παρασκευή 5, Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021
Ώρα έναρξης: 5/2, 7/2 στις 20:00 | 6/2: Διαθέσιμο για 24ώρες
Καλλιτέχνης: Μίμης Πλέσσας
Συμμετέχουν: Γιώργος Κατσαρός, Κώστας Χατζής | Ερμηνευτές: Δάκης, Στέλιος Διονυσίου, Μελίνα Κανά, Γιάννης Κότσιρας, Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης και Λένα Αλκαίου | Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου | Σύγχρονη Ορχήστρα Μίμης Πλέσσας
Σημεία Προπώλησης: https://www.viva.gr/tickets/music/streaming/70-xronia-mimis-plessas/
Τιμή εισιτηρίου: 10,00€
Πληροφορίες Χώρου: https://www.facebook.com/music.drama.productions/

Read more