Μάικλ Τζάκσον: Ο Σπάικ Λι «επεμβαίνει» στο βιντεοκλίπ του «They Don’t Care About Us» για την αστυνομική βαρβαρότητα και βία [vid]
Ένα τραγούδι ακόμη πολύ επίκαιρο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μάικλ Τζάκσον: Ο Σπάικ Λι «επεμβαίνει» στο βιντεοκλίπ του «They Don’t Care About Us» για την αστυνομική βαρβαρότητα και βία [vid]

Μάικλ Τζάκσον: Το επικαιροποιημένο βίντεο κλιπ από τον σκηνοθέτη Σπάικ Λι έχει στο επίκεντρο διαδηλωτές από τις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ.

Μάικλ Τζάκσον: Ένας φόρος τιμής των 62ων χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου καλλιτέχνη μέσα από ένα τραγούδι διαμαρτυρίας.

Ο Σπάικ Λι κοινοποίησε μια νέα έκδοση του βίντεο του τραγουδιού «They Don’t Care About Us» που θεωρείται ένα τραγούδι διαμαρτυρίας και σήμερα περιλαμβάνει πλάνα από τις φετινές διαδηλώσεις του Black Lives Matter από τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, όπως το Ρίο Ντε Τζανέιρο, το Ελσίνκι, η Ατλάντα, το Κέιπ Τάουν και άλλα.

«Τα σπουδαία τραγούδια διαμαρτυρίας δεν μπορούν να παλιώνουν, να ξεπερνιούνται ή να μένουν ανεπίκαιρα, επειδή ο αγώνας συνεχίζεται. Γι’ αυτό το “They Don’t Care About Us” είναι ο ύμνος σε αυτόν τον χαοτικό κόσμο της πανδημίας, στον οποίο ζούμε όλοι» δήλωσε ο Σπάικ Λι.

Ο Σέλτον Τζάκσον «Σπάικ» Λι (Shelton Jackson “Spike” Lee, 20 Μαρτίου 1957) είναι Αμερικανός σκηνοθέτης, παραγωγός, συγγραφέας και ηθοποιός. Έκανε το σκηνοθετικό ντεμπούτο του με την ταινία She’s Gotta Have It (1986) και αργότερα σκηνοθέτησε τις ταινίες Κάνε το σωστό (1989), Malcolm X (1992), The Original Kings of Comedy (2000), 25η ώρα (2002), Ο υποκινητής (2006) και Παρείσφρηση (2018). H εταιρία παραγωγής του, 40 Acres and a Mule Filmworks, έχει παράγει πάνω από 35 ταινίες από το 1983.

Στις ταινίες του, ο Λι εξετάζει τις φυλετικές σχέσεις, τον ρατσισμό στην κοινότητα των μαύρων, το ρόλο των μέσων ενημέρωσης στη σύγχρονη ζωή, το έγκλημα στις πόλεις, τη φτώχεια και άλλα πολιτικά ζητήματα. Ο Λι είχε πέντε υποψηφιότητες για βραβείο της αμερικανικής ακαδημίας, ένα φοιτητικό βραβείο και ένα τιμητικό βραβείο (το 2015). Επίσης έχει κερδίσει πολυάριθμα άλλα βραβεία, όπως δύο Emmy, ένα τιμητικό BAFTA, ένα τιμητικό Σεζάρ και το βραβείο Γκις το 2013.

Read more