Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Ηχητικό αφιέρωμα στον δημιουργό από τον Δήμο Ν. Σμύρνης [vid]
Συνεργάτες και φίλοι του θα κάνουν παρεμβάσει
ΜΟΥΣΙΚΗ

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Ηχητικό αφιέρωμα στον δημιουργό από τον Δήμο Ν. Σμύρνης [vid]

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Ένα πρωτότυπο μουσικό αφιέρωμα ετοιμάζει ο Δήμος Νέας Σμύρνης στον συνθέτη στις 9 Μαΐου.

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Το Σάββατο 9 Μαΐου στις 21.00 και με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς,  ο Δήμος Νέας Σμύρνης, θα στήσει 300 ηχεία σε 35 αποκεντρωμένα σημεία της πόλης, από όπου θα ακουστούν σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Νέας Σμύρνης, αποσπάσματα από συναυλίες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα σε καιρό πανδημίας προς τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. «Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας υπήρξε φίλος της Νέας Σμύρνης και του Πολιτιστικού Οργανισμού, καθώς τα τελευταία δέκα χρόνια τιμούσε σχεδόν κάθε χρόνο τον Δήμο μας με συναυλίες στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Σεπτεμβρίου, αλλά και την Πρωτομαγιά, σε συνεργασία με πολλούς καλλιτέχνες κάθε φορά, όπως ο Διονύσης Τσακνής, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Δημήτρης Σταρόβας κ.ά.» αναφέρει η ανακοίνωση της εκδήλωσης.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης εδώ και πολλά χρόνια γιορτάζει την Πρωτομαγιά με πολύ μεγάλες μουσικές παραγωγές (Νταλάρας, Πρωτοψάλτη, Θεοδωράκης – Ρουβάς/Αξιον Εστί, Σαββόπουλος, Βίσση κ.ά), ώστε να αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για όλη την Αθήνα.

«Φέτος, λόγω της πανδημίας και των μέτρων», αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν, «επιλέξαμε να κάνουμε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, με ιδιαίτερα καινοτόμο και πρωτοποριακό τρόπο για όλη την Ελλάδα, στήνοντας 300 ηχεία σε 35 αποκεντρωμένα σημεία της πόλης, με αποσπάσματα από τις συναυλίες του στη Νέα Σμύρνη, στον Λυκαβηττό και στο Παναθηναϊκό Στάδιο».

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, θα υπάρξουν ηχητικές παρεμβάσεις από στενούς συνεργάτες και φίλους του, ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά, όπως οι Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Φίλιππος Πλιάτσικας, Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Κότσιρας, Διονύσης Τσακνής, Δημήτρης Σταρόβας, Δήμητρα Παπίου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κίτρινα Ποδήλατα κ.ά.

Παράλληλα ο Πολιτιστικός Οργανισμός θα προχωρήσει σε παραγωγή βίντεο το οποίο θα προβάλλεται στα social media. Η συναυλία τελεί υπό την έγκριση της οικογένειας του αλησμόνητου καλλιτέχνη.

Read more