ΚΠΙΣΝ Αλκίνοος Ιωαννίδης: Live από τον Φάρο με μια κιθάρα και ένα λαούτο
Μόνος, με τη φωνή και την κιθάρα του αρκεί
ΜΟΥΣΙΚΗ

ΚΠΙΣΝ Αλκίνοος Ιωαννίδης: Live από τον Φάρο με μια κιθάρα και ένα λαούτο

ΚΠΙΣΝ Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ο Αλκίνoος Ιωαννίδης θα είναι μόνος στη «σκηνή» του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

ΚΠΙΣΝ Αλκίνοος Ιωαννίδης: Με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη συνεχίζεται την Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 21.00 η διαδικτυακή σειρά συναυλιών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) #snfccAtHome: music.

O Αλκίνοος Ιωαννίδης θα παίξει τα κομμάτια του στην πρωτογενή μορφή τους, όπως ήταν τη στιγμή της δημιουργίας τους. Από το «Όνειρο ήτανε» μέχρι το «Ο κόσμος που αλλάζει» και το «Βυθός». Στην σκηνή θα είναι μόνος με μια κιθάρα και ένα λαούτο.

Η σειρά #snfccAtHome: music, στην οποία αγαπημένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν συναυλίες σε ζωντανή αναμετάδοση από εμβληματικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, χωρίς την παρουσία κοινού και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, έχει φιλοξενήσει μέχρι τώρα με μεγάλη επιτυχία συναυλίες της Δήμητρας Γαλάνη, της Νατάσσας Μποφίλιου, του Δημήτρη Καμαρωτού, των Katerine Duska & Leon of Athens, του Σταύρου Λάντσια και του Theodore.

Η σειρά #snfccAtHome: music, όπως και όλο το ψηφιακό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά προγραμματισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Μερικά στοιχεία

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1969. Σπούδασε κλασική κιθάρα στο Ευρωπαϊκό Ωδείο Λευκωσίας. Το 1992 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ως ηθοποιός, ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (1993, 1996 και 2013). Εμφανίστηκε στη δισκογραφία το 1993. Κυκλοφόρησε αρκετούς δίσκους, ενώ έγραψε μουσική για θέατρο, ντοκιμαντέρ και χορό. Το 2005 παρακολούθησε μαθήματα σύνθεσης στο Κονσερβατόριο της Αγίας Πετρούπολης με καθηγητή τον Boris Tishchenko.

Έργα του για ορχήστρα και χορωδία έχουν παρουσιαστεί σε προσωπικές συναυλίες στη Ρωσία, τη Γερμανία, την Ελλάδα και την Κύπρο. Ως τραγουδοποιός, εμφανίζεται σε μεγάλα θέατρα, μικρές μουσικές σκηνές και φεστιβάλ, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ταξιδεύει και μετακομίζει συχνά. Τα τελευταία χρόνια ζει στο Πήλιο.

Συντελεστές: Αλκίνοος Ιωαννίδης: ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, λαούτο, φωνή.

Παρακολουθήστε τη συναυλία live στο snfcc.org/ioannidis, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC την Πέμπτη 04/06 στις 21.00.

Read more