Ηρώδειο 2020 συναυλίες: Το καλοκαίρι ξεκινά με αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο
Αυτές τις εικόνες θα αργήσουμε να τις ξαναδούμε
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ηρώδειο 2020 συναυλίες: Το καλοκαίρι ξεκινά με αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο

Ηρώδειο 2020 συναυλίες: Με ένα αφιέρωμα στη θεατρική μουσική του Θάνου Μικρούτσικου θα ξεκινήσει το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Ηρωδείου.

Ηρώδειο 2020 συναυλίες: Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, η φετινή καλοκαιρινή συναυλιακή σεζόν, θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Αυγούστου. Πάντα βέβαια, με την τήρηση των μέτρων προστασίας και υπό τις κατάλληλες συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας.

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου έχει προγραμματίσει τρεις σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις στο Ηρώδειο.

Θάνος Μικρούτσικος – «Τους προβολείς στήσε»

Η πρώτη συναυλία που θα ανοίξει και τη σεζόν, είναι η παράσταση «Τους προβολείς στήσε» αφιερωμένη στην θεατρική μουσική του Θάνου Μικρούτσικου, από θεατρικά έργα του Μπρεχτ, του Λόπε ντε Βέγκα, του Ευριπίδη, του Αριστοφάνη και τραγούδια σε ποίηση Ρίτσου, Καβάφη και Καββαδία. Στην εκδήλωση συμμετέχουν: η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Κώστας Θωμαΐδης. Τα κείμενα είναι του Οδυσσέα Ιωάννου, σε απόδοση Ρένιας Λουιζίδου. Την επιμέλεια ανέλαβε ο Θύμιος Παπαδόπουλους. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο, στις 15 και 16 Ιουλίου.

Μόνικα – «Κάτι ανθίζει στο Ηρώδειο»

Οι άλλες δυο συναυλίες, που θα είναι και αυτές διήμερες, ονομάζονται «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων» με τον Γιάννη Αγγελάκα και τον Νίκο Βελιώτη και «Κάτι ανθίζει στο Ηρώδειο» με τη Μόνικα.

Γιάννης Αγγελάκας – «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων»

Προς τήρηση των κανόνων υγειονομικής ασφάλειας, στο Ηρώδειο θα μπορούν να μπουν μόνο 800 άτομα σε κάθε παράσταση. Επομένως, δεν θα γεμίσουν οι 5.000 θέσεις του χώρου. Να σημειωθεί ότι στις 15 Ιουλίου θα ξεκινήσουν και οι συναυλίες στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Read more