Η Χάρις Αλεξίου επιστρέφει στη σκηνή με ένα διαφορετικό ρόλο
Συνεχίζει σε άλλα καλλιτεχνικά μονοπάτια
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Χάρις Αλεξίου επιστρέφει στη σκηνή με ένα διαφορετικό ρόλο

Χάρις Αλεξίου: Από τον Οκτώβριο και κάθε Παρασκευή-Σάββατο και Κυριακή για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, η Χάρις Αλεξίου ανεβαίνει στη σκηνή του Μικρού Παλλάς.

Χάρις Αλεξίου: Η αγαπημένη ερμηνεύτρια μπορεί να αποχώρησε από το τραγούδι αλλά δεν αποχωρεί από τα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Έτσι, με αφορμή το θεατρικό αφήγημα «Μεταμφίεση» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, ανεβαίνει στη σκηνή του Μικρού Παλλάς από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου και απευθύνεται στο κοινό μέσα από τη θεατρική πράξη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Σταύρος Ράγιας.

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, θα μοιραστεί μαζί μας τη ζωή μιας ασυνήθιστης γυναίκας. Άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με απόλυτη σοβαρότητα θα ανοίξει μπροστά μας όλα της τα χαρτιά εξηγώντας μας πώς έμαθε να μεταμφιέζει την όψη της αλλά και την ψυχή της. Σε μία διαρκή μεταμόρφωση. Για να μπορέσει να συνεχίσει.

Το έργο

Μία γυναίκα χωρίς όνομα, μέσα στην ησυχία του μικρού της κόσμου, μονολογεί. Η σημερινή μέρα δεν είναι τυχαία. Συμπληρώνονται κάποια χρόνια από το θάνατο ενός ανθρώπου που στάθηκε σημαντικός για τη ζωή της. Εκείνη δούλευε τότε ως νυχτερινή αποκλειστική του νοσοκόμα. Κι αυτός, λάτρευε να της μιλά με τις ώρες. Οι διηγήσεις του “Γέρου” της καθώς και μια εξωφρενική συγκυρία θα αλλάξει τα πάντα μέσα σε μια μέρα.

Η ηρωίδα βλέπει το είδωλό της στον καθρέφτη αντεστραμμένο και δεν το αναγνωρίζει. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από την πραγματικότητα, σκέφτεται. Ούτε και αλήθεια γίνεται να υπάρξει δίχως τη λάμψη μιας απάτης. Η ηρωίδα κάνει τον απολογισμό της ακροβατώντας επιδέξια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, ειλικρίνειας και παραπλάνησης, κωμικότητας και άκρως τραγικής μοναξιάς. Καθώς μιλά και ακούει τη φωνή της αιχμαλωτίζεται κι η ίδια στον ιστό της σαγηνευτικής της αφήγησης.

Όλα είναι πάντα αλλιώς, κι η ίδια είναι πάντα μια άλλη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • Ερμηνεία: Χάρις Αλεξίου
  • Κείμενο: Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης
  • Σκηνοθεσία: Σταύρος Ράγιας
  • Σκηνικά-Κοστούμια: Ανδρέας Γεωργιάδης
  • Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου
  • Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο: 21:00, Κυριακή : 20:00
  • Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
  • Θέατρο: Μικρό Παλλάς: Αμερικής 2 (City Link), Τηλέφωνο: 2103210025

Read more