Γκρέτα Τούνμπεργκ: Πρωταγωνιστεί στο νέο video clip των Pearl Jam [vid]
Σε ρόλο μάντισσας για την κλιματική αλλαγή
ΜΟΥΣΙΚΗ

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Πρωταγωνιστεί στο νέο video clip των Pearl Jam [vid]

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Η νεαρή ακτιβίστρια άφησε λίγο το πρόγραμμά της και μπήκε στο studio.

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Φυσικά το νέο τραγούδι των Pearl Jam «Retrogate» αναφέρεται στην κλιματική αλλαγή και τις καταστροφικές της συνέπειες στον πλανήτη, εξ΄ου και η συνεργασία με την Γκρέτα.  Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο 11ο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο «Gigaton». Κυκλοφόρησε στα τέλη Μαρτίου του 2020 και κυριάρχησε στην πρώτη θέση των φυσικών πωλήσεων στην Ελλάδα, σύμφωνα με το επίσημο Albums Sales Chart της IFPI, καθώς στο Νο. 1 των charts σε Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Αυστρία.

Το βίντεο κλιπ, σκηνοθέτησε ο Αυστραλός Τζος Ουάκελι με την τεχνική των κινουμένων σχεδίων, καθώς δεν μπόρεσε να γυριστεί ζωντανά, εξαιτίας της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ένας ταξιδιώτης οδηγεί κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας προς ένα εμπορικό κέντρο, και εκεί επισκέπτεται μια μάντισσα. Η Γκρέτα εμφανίζεται στον ρόλο της μάντισσας, η οποία κοιτάζει από μια κρυστάλλινη σφαίρα και προβλέπει μια σειρά από καταστροφές, που πλήττουν όλη τη γη, από τον Πύργο του Άιφελ μέχρι Space Needle, στο Σιάτλ γενέτειρα των Pearl Jam. Οι ίδιοι μάλιστα βγαίνουν από κάρτες ταρώ ως φιγούρες, που τάσσονται κατά της περιβαλλοντικής καταστροφής.

Η δεκαεφτάχρονη Γκρέτα δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στα γυρίσματα, οπότε ο σκηνοθέτης χρησιμοποίησε αρχειακό βιντεοσκοπημένο υλικό με το πρόσωπο της, το οποίο συνδύασε ψηφιακά με το σώμα μιας άλλης ηθοποιού. «Δεν χρειάστηκε να υποδυθεί ούτε για ένα καρέ, αλλά προσέφερε το συναίσθημα που αναζητούσα. Ήταν τεράστια η χαρά, όταν είδα το email της στα εισερχόμενα μου και μου είπε ότι το λάτρεψε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ουάκελι.

Read more