Γιώργος Νταλάρας: Το καινούργιο τραγούδι του για τη Γιορτή της Μητέρας λέγεται «Μάνα» [vid]
Ένα τραγούδι για τη μητέρα μας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Γιώργος Νταλάρας: Το καινούργιο τραγούδι του για τη Γιορτή της Μητέρας λέγεται «Μάνα» [vid]

Γιώργος Νταλάρας: Ο ερμηνευτής θα παρουσιάσει σήμερα Παρασκευή 8 Μαϊου στις 11 το βράδυ, στο MEGA, τραγούδια δύο μεγάλων Ελλήνων συνθετών, του Μίκη Θεοδωράκη και του Βασίλη Τσιτσάνη.

Γιώργος Νταλάρας: Ένα από τα τραγούδια που ετοίμασε ο οικοδεσπότης στης σημερινής βραδιάς – αναδρομής στα αγαπημένα του τραγούδια, είναι και ένα αφιερωματικό τραγούδι για τη γιορτή της μητέρας που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 10 Μαΐου, που πέφτει φέτος η Γιορτή της Μητέρας.

Ο Γιώργος Νταλάρας δίνει ένα μουσικό ραντεβού με τους τηλεθεατές του Mega σήμερα Παρασκευή 8 Μαΐου στις 23.00, μέσα από την εκπομπή «Μένουμε στο σπίτι με τον Γιώργο Νταλάρα και τα μεγάλα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και του Βασίλη Τσιτσάνη».

Πρόκειται για μια αλλιώτικη συναυλία-αφιέρωμα στα τραγούδια των δύο μεγάλων συνθετών. Τραγούδια διαχρονικά, γνωστά και αγαπητά σε όλους, κομμάτια της μουσικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Με τους καταπληκτικούς μουσικούς και τους σπουδαίους καλεσμένους συναδέλφους του, άλλοτε σε ντουέτα και άλλοτε σε πολυφωνικά σχήματα ή σόλο, ο Γιώργος Νταλάρας θα μεταφέρει μέσα από την εκπομπή του MEGA αυτή την εξαίρετη μουσική, το μοναδικό ήθος και το όραμα που διατηρούν τα τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη και Βασίλη Τσιτσάνη μέχρι σήμερα.

Ο μεγάλος ερμηνευτής έχει ετοιμάσει άλλη μια έκπληξη όμως για τη γιορτή της μητέρας, αυτή τη φορά που είναι την Κυριακή. Ο Γιώργος Νταλάρας με συνοδοιπόρο, τον Γιώργο Μυζάλη (μουσικολόγος, μουσικοκριτικός, δημοσιογράφος) μας παρουσιάζουν ένα υπέροχο τραγούδι για το πιο ιερό πρόσωπο της ζωής και της ύπαρξής μας. Τη Μάνα!

Οι δυο καλλιτέχνες αποδίδουν με ξεχωριστή ευαισθησία τους στίχους και τη μελωδία του τραγουδιού. Την εξαιρετική ενορχήστρωση υπογράφει ο Κώστας Παρίσσης.

«Ένα γέλιο σου θέλω, ρε μάνα, ένα γέλιο από τα παλιά

Μια συγγνώμη σου, μία αβάντα, και την αγάπη σου παντοτινά.»

Το τραγούδι κυκλοφορεί την Κυριακή 10 Μαΐου, ημερομηνία που εφέτος αντιστοιχεί στη γιορτή της μητέρας, εκφράζει, όμως, και επικοινωνεί, την καθημερινή αγάπη προς το πιο σημαντικό πρόσωπο στις ζωές όλων μας. Άλλωστε και η δική της αγάπη μας ακολουθεί παντού και πάντα!

Ερμηνεία: Γιώργος Νταλάρας

Μουσική – στίχοι: Γιώργος Μυζάλης

Βιολί: Μάριος Παπούλιας

Ενορχήστρωση, μπάσο, κρουστά, ηλεκτρικές και ακουστικές κιθάρες: Κώστας Παρίσσης

Ηχοληψία – μίξη: Κώστας Παρίσσης

Master: Κώστας Παρίσσης

Παραγωγή: Γιώργος Μυζάλης

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος του Θανάση Συλιβού.

Ακούστε το τραγούδι:

Read more