Φοίβος Δεληβοριάς: Νέο τραγούδι – ντουέτο με τη Μαρία Παπαγεωργίου [vid]
Επιστρέφει με νέο τραγούδι ο αγαπημένος τραγουδοποιός
ΜΟΥΣΙΚΗ

Φοίβος Δεληβοριάς: Νέο τραγούδι – ντουέτο με τη Μαρία Παπαγεωργίου [vid]

Φοίβος Δεληβοριάς: «Εκεί που ανήκω» ονομάζεται το νέο τραγούδι - ντουέτο με τη Μαρία Παπαγεωργίου.

Φοίβος Δεληβοριάς: Ο δημοφιλής τραγουδοποιός ερμηνεύει ντουέτο με τη Μαρία Παπαγεωργίου το τραγούδι «Εκεί Που Ανήκω» μια όμορφη συνεργασία που σίγουρα έχει κερδίσει τους fans του.

Το “Εκεί Που Ανήκω” γράφτηκε από τον Άγγελο Αγγέλου σε στίχους της Έμης Σίνη. Ο ίδιος ο Αγγέλου επιμελείται επίσης της ενορχήστρωσης και της παραγωγής, ενώ παίζει και πιάνο στην ηχογράφηση. Το τραγούδι ακουγόταν στην παιδική παράσταση της ομάδας Κοπέρνικος «Ένα Ξωτικό Στην Πόρτα Μου» στο θέατρο Olvio στον Βοτανικό, ενώ κυκλοφόρησε τον Μάρτιο στο CD των Κοπέρνικος με τίτλο Σβήσε Το Φως.

Φοίβος Δεληβοριάς

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι γιος του Φώτη Δεληβοριά, στελέχους της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Μεγάλωσε στην Καλλιθέα και έκανε μαθήματα κλασσικής κιθάρας με τον Ορφέα Περίδη. Το 1988 πήγε κάποια από τα τραγούδια του στον Μάνο Χατζιδάκι, με αποτέλεσμα την κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού του δίσκου «Η παρέλαση» τον Νοέμβριο του ’89.

Το 1995 υπέγραψε με την δισκογραφική εταιρεία “Sony Music” κυκλοφορώντας τον δεύτερο δίσκο του με τίτλο «Η ζωή μόνο έτσι είν’ ωραία». Την ίδια χρονιά συμμετείχε για πρώτη φορά σε ζωντανή μουσική παράσταση, με τον Διονύση Σαββόπουλο. Το 1998 ακολούθησε ο δίσκος «Χάλια», και το καλοκαίρι του 2003 ο «Καθρέφτης». Το 2007 κυκλοφόρησε ο δίσκος «Έξω» και το 2008 «Οι απίθανες περιπέτειες του Φοίβου Δεληβοριά». Το 2010 αποχώρησε από την Sony και υπέγραψε με την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία “Inner Ear”, από την οποία κυκλοφόρησε, τον ίδιο χρόνο, τον δίσκο με τίτλο «Ο Αόρατος Άνθρωπος». Ο τελευταίος, μέχρι στιγμής, δίσκος του κυκλοφόρησε το 2015 και έχει τίτλο «Καλλιθέα» (Inner ear). Το 2017 δημιουργεί τη «Ταράτσα του Φοίβου», ένα μουσικό πολυθέαμα που θα διαρκέσει τρία χρόνια και θα γίνει θεσμός.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τα Ημισκούμπρια, τον Θανάση Βέγγο, την Αρλέτα, τον Παύλο Παυλίδη, τον Αργύρη Μπακιρτζή, την Ελένη Τσαλιγοπούλου κ.α. Κατά καιρούς αρθρογραφεί σε διάφορα περιοδικά.

Read more