Φοίβος Δεληβοριάς: Απέσυρε τη μουσική του από τη «Λυσιστράτη» – Θα πάω ως θεατής
Συνεχίζει τον αγώνα του ως πρόεδρος της ΕΔΕΜ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Φοίβος Δεληβοριάς: Απέσυρε τη μουσική του από τη «Λυσιστράτη» – Θα πάω ως θεατής

Φοίβος Δεληβοριάς: Ο αγώνας του για τα πνευματικά δικαιώματα ως πρόεδρος της ΕΔΕΜ συνεχίζεται.

Φοίβος Δεληβοριάς: Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Φοίβος Δεληβοριάς έθεσε εαυτόν εκτός «Λυσιστράτης» «Θα πάω ως θεατής» έγραψε μεταξύ άλλων.

Επικαλούμενος την αφοσίωσή του στο έργο της ΕΔΕΜ για τα πνευματικά δικαιώματα και τις απαιτήσεις της ενασχόλησης με την παράσταση που του προτάθηκε από τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, ο δημοφιλής τραγουδοποιός ενημέρωσε πως «δεν θα μπορέσω εγώ και η μουσική μου να είμαστε εκεί», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι θα πάειπρώτος και καλύτερος ως θεατής.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

«Όλοι ξέρουν πόσο σημαντικό είναι για μένα -και για όλους τους συναδέλφους μου- το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων και η ευτυχής στέγαση του ελληνικού και του ξένου ρεπερτορίου κάτω από έναν ενιαίο αυτοδιαχειριζόμενο φορέα.

Το πόσο δραματικό θα ήταν να μείνουμε χωρίς δικαιώματα εν μέσω πανδημίας, το περιέγραψα κι εδώ-και δεν το έκανα από μόνος μου, απο κάποιου τύπου μελοδραματική ή «ηρωϊκή» διάθεση.

Λόγω λοιπόν του ότι με εξέλεξαν πρόεδρο οι συνάδελφοι στην πορεία προς αυτό το σκοπό -δίνω όλο τον προσωπικό μου χρόνο τις μέρες αυτές εκεί.

Έτυχε τον χειμώνα του 2019, ο αγαπημένος φίλος Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος να μου αναθέσει τη μουσική στη «Λυσιστράτη» του Εθνικού φέτος το καλοκαίρι.Δέχτηκα με χαρά, ο θίασος και η μετάφραση- στην πρώτη μας συνάντηση τον περασμένο Φεβρουάριο- έχουν πραγματικά τη μαγεία του οράματος του σκηνοθέτη.

Με πολύ μεγάλη χαρά έμαθα πως η παραγωγή θα ανέβει κανονικά στην Επίδαυρο και με όλη μου την καρδιά σας προτρέπω να τη δείτε, θα είναι μια πολύ συγκινητική στιγμή ξανανταμώματος του ταλαιπωρημένου μας κόσμου με την αρχαία του σταθερά.

Δυστυχώς, δεν θα μπορέσω εγώ ή η μουσική μου να είμαστε εκεί. Θα έβλαπτε κάτι τέτοιο την αφοσίωσή μου τόσο στον αγώνα για τη δημιουργία της ΕΔΕΜ, αλλά και την αφοσίωσή μου στην τόσο απαιτητική αυτή μουσική εργασία.

Ενημέρωσα ήδη το Εθνικό και τον σκηνοθέτη για την απόφασή μου.

Και στη «Λυσιστράτη» θα πάω πρώτος και καλύτερος-ως θεατής».

Read more