Ένιο Μορικόνε Λάρισα: Η ελληνική πόλη που τιμά εδώ και χρόνια τον Ένιο Μορικόνε
Τιμώμενο πρόσωπο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πόλη της Λάρισας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ένιο Μορικόνε Λάρισα: Η ελληνική πόλη που τιμά εδώ και χρόνια τον Ένιο Μορικόνε

Ένιο Μορικόνε Λάρισα: Στη Λάρισα έχει δημιουργηθεί ο μοναδικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone που υπάρχει στην Ελλάδα.

Ένιο Μορικόνε Λάρισα:  Ο Σύλλογος Φίλων του μεγάλου μουσικού στην Ελλάδα μετρά χιλιάδες μέλη σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδoς (Associazione culturale Greca degli amici di musica di Ennio Morricone) έχει μάλιστα και σφραγίδα του Πρωτοδικείου. Απαριθμεί πάνω από 3220 μέλη σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Ιταλία. «Χάσαμε τον τελευταίο συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής… Είναι μεγάλη η απώλεια!» δηλώνει στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ ο ιδρυτής και πρόεδρος του συλλόγου κ. Κώστας Παπακώστας.

Milan December 16, 2006. REUTERS/Alessandro Garofalo/File Photo

Ο σύλλογος ξεκίνησε το 2010, είναι ο μοναδικός πολιτιστικός σύλλογος φίλων της μουσικής του εκλιπόντος συνθέτη παγκοσμίως, με πλούσιες δράσεις και προβολές ταινιών σε πολιτιστικούς και αρχαιολογικούς χώρες, και ιδιαιτέρως με εικαστικές παρεμβάσεις. Μία από αυτές είναι και η τεράστια προσωπογραφία του Μορικόνε σε τοίχο που έφτιαξαν οι Αστέριος Λάσκαρης, Χρήστος Λάσκαρης και Δήμητρα Καλογερού και έγινε viral σε όλον τον πλανήτη, ως η μοναδική παγκοσμίως τοιχογραφία σε δημόσιο χώρο με το πρόσωπο του καλλιτέχνη, όπως τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Παπακώστας.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας του Συλλόγου Φίλων Ennio Morricone, Βαλεντίνα Μαργαριτοπούλου, εξέφρασε τη θλίψη της για την απώλεια του μεγάλου δημιουργού, αλλά και την πεποίθησή της ότι θα συνεχίσει να ζει πάντα μέσα από το έργο του. Ο σύλλογος διοργανώνει έκθεση αφίσας με τίτλο «Ennio Posterised» με πολύ σπάνιες αφίσες από τις ταινίες που επένδυσε μουσικά ο δημιουργός. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 16 Ιουλίου 2020 στην Πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα.

Read more