Δήμητρα Γαλάνη #snfccAtHome: Ζωντανά από το ΚΠΙΣΝ
Η ερμηνεύτρια θα εμφανιστεί για 2η φορά στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Δήμητρα Γαλάνη #snfccAtHome: Ζωντανά από το ΚΠΙΣΝ

Δήμητρα Γαλάνη #snfccAtHome: Συνεχίζεται η διαδικτυακή σειρά συναυλιών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Δήμητρα Γαλάνη #snfccAtHome: Η Δήμητρα Γαλάνη θα είναι μαζί μας ζωντανά από τον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, το Σάββατο 9 Μαΐου στις 21.00. Είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται το ΚΠΙΣΝ μετά από μία συναυλία που είχε δώσει τον Οκτώβριο του 2017 στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο της σειράς Parklife.

Αυτή τη φορά, τη συνοδεύουν δύο από τους καλύτερους μουσικούς της νέας γενιάς της ελληνικής μουσικής σκηνής, ο δεξιοτέχνης στο ούτι και στα παραδοσιακά όργανα Θωμάς Κωνσταντίνου και ο εξαιρετικός πιανίστας της τζαζ Σπύρος Μάνεσης. Μετά την κοινή τους συναυλία στο Union Chapel του Λονδίνου τον Δεκέμβριο του 2019, συναντώνται ξανά στο ΚΠΙΣΝ για να μας χαρίσουν μια ξεχωριστή μουσική παράσταση με επιρροές από την Ανατολή και τη Δύση. Τα δύο όργανα, το ούτι και το πιάνο, εκπροσωπούν την κάθε «Σχολή». Και στη μέση, ως συνδετικός κρίκος, η χαρισματική φωνή της Δήμητρας Γαλάνη. Μιας ερμηνεύτριας που χρόνια τώρα ισορροπεί με τη φωνή της ανάμεσα σε δύο πολιτισμούς, συνειδητά, με σεβασμό στη μνήμη, εμπιστοσύνη στο ταλέντο των νέων και αίσθηση του μέτρου.

Η παράσταση «γεφυρώνει» τις αντιθέσεις αυτών των δύο μουσικών κόσμων που, αν και δείχνουν να είναι σε απόσταση, ήταν πάντα κοντά ανταλλάσσοντας στοιχεία και ιδέες. Η Γαλάνη και οι ταλαντούχοι μουσικοί που τη συνοδεύουν αναδεικνύουν αριστοτεχνικά τις διαφορές και τις ομοιότητες, φωτίζοντας το κοινό μονοπάτι πάνω στο οποίο πορεύεται η Τέχνη και μας παρουσιάζουν με έναν μοναδικό τρόπο αγαπημένα τραγούδια που αντέχουν στον χρόνο.

Θωμάς Κωνσταντίνου
Ο Θωμάς Κωνσταντίνου, με σπουδές στην ευρωπαϊκή και βυζαντινή μουσική, παίζει ανατολικά νυκτά έγχορδα με κύριο το ούτι και έχει μαθητεύσει δίπλα σε μεγάλους δασκάλους όπως οι Νίκος Σαραγούδας , Yurdal Tokcan, Necati Celik κ.ά. Έχει, επίσης, συνεργαστεί ως παραγωγός, ενορχηστρωτής και σολίστας με διεθνείς καλλιτέχνες όπως οι Νανά Μούσχουρη, Calexico, Shantel, Omar Faruk Tekbilek, Natasha Atlas, Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη και Ελευθερία Αρβανιτάκη, ενώ έχει εμφανιστεί και ως σολίστας σε ιστορικές θεατρικές αίθουσες ανά τον κόσμο. Είναι ιδρυτικό μέλος της μπάντας TAKIM με την οποία έχει ηχογραφήσει δύο ψηφιακά άλμπουμ, καθώς και μέλος του Chronos Project μαζί με τη Δήμητρα Γαλάνη και Έλληνες σολίστες διεθνούς φήμης.

Σπύρος Μάνεσης
Ο πιανίστας Σπύρος Μάνεσης, με πτυχίο κλασικού και δίπλωμα τζαζ πιάνου, είναι ενεργό μέλος της ελληνικής και ευρωπαϊκής τζαζ σκηνής. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους Έλληνες και ξένους μουσικούς, έχει πραγματοποιήσει περιοδείες σε Ευρώπη και Αμερική, ενώ έχει, επίσης, συμπράξει ως σολίστ με συμφωνικές ορχήστρες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2015 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον πρώτο ελληνικό τζαζ διαγωνισμό «Απόλλων» με το project του Spiral Trio.

Παρακολουθήστε τη συναυλία live στο snfcc.org/galani, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC το Σάββατο 09/05 στις 21.00.

Read more