Δείτε την Billie Eilish σε ένα ιδιαίτερο μουσικό παιχνίδι [vid]
Κάθε της εμφάνιση ένα μουσικό γεγονός
ΜΟΥΣΙΚΗ

Δείτε την Billie Eilish σε ένα ιδιαίτερο μουσικό παιχνίδι [vid]

Billie Eilish: Eίναι από τις πιο μικρές σε ηλικία τραγουδίστριες, μόνο 18 ετών αλλά τα βίντεο και τα τραγούδια της έχουν μεταδοθεί περισσότερο από 15 δισεκατομμύρια φορές.

Billie Eilish: Κάθε της εμφάνιση και κάθε νέο βίντεο προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον και μέσα σε λίγες ώρες έχει συνήθως εκατομμύρια προβολές.

Το κοινό της είναι φανατικό και δεν αποτελείται μόνο από εφήβους. Είναι η πρώτη νούμερο ένα καλλιτέχνης που γεννήθηκε αυτή τη χιλιετία και είναι πολύ μικτή για να έχει CD. Είναι η νεότερη γυναίκα σταρ στην κορυφή των charts σε μια δεκαετία και η μόνη που έχει 14 ταυτόχρονες καταχωρήσεις στο chart. Είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα φαινόμενο,  είναι η απάντηση στη μουσική βιομηχανία που πεθαίνει…

Σε μια ειδική έκδοση του ELLE Women in Music (#ELLEWIM), η Eilish συμμετέχει στο αγαπημένο παιχνίδι του Διαδικτύου, #SongAssociation και τραγουδά Miley Cyrus, The Weeknd και πολλά ακόμα.

Billie Eilish

Η Billie Eilish – Μπίλλι Άιλις (πλήρες όνομα: Μπίλλι Άιλις Πάιρεϊτ Μπερντ Ο’Κόνελ, αγγλικά: Billie Eilish Pirate Baird O’Connell)  γεννημένη 18 Δεκεμβρίου, 2001) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια και στιχουργός. Το πρώτο της σινγκλ με τίτλο ”Ocean Eyes” κυκλοφόρησε το 2016 μέσω της πλατφόρμας SoundCloud και έχει συγκεντρώσει πάνω από 411 εκατομμύρια ακροάσεις στο Spotify μέχρι τον Noέμβριο του 2019. Το πρώτο της ΕΡ με τίτλο ”Don’t Smile At Me” κυκλοφόρησε στις 11 Αυγούστου 2017, και κατατάχθηκε ως χρυσός δίσκος. Λόγω της τεράστιας επιτυχίας του EP της, η Apple Music ονόμασε την Άιλις καλλιτέχνιδα ”Up Next” για τον μήνα Σεπτέμβριο του 2017. Το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο ”When We All Fall Asleep, Where Do We Go” κυκλοφόρησε στις 29 Μαρτίου 2019. Το άλμπουμ έφτασε στην πρώτη θέση των καταλόγων επιτυχιών σε διάφορες χώρες, όπως οι Η.Π.Α, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ελλάδα και άλλες, με πολλές επιτυχίες από το άλμπουμ να φτάνουν στις πρώτες θέσεις του καταλόγου, όπως το When the Party’s Over, Wish You Were Gay, Bury a Friend, και η μεγάλη επιτυχία Bad Guy. Είναι η πρώτη και η μόνη καλλιτέχνιδα μέχρι στιγμής που γεννήθηκε την δεκαετία του 2000 με τεράστιες επιτυχίες. Η Άιλις έχει τραβήξει την προσοχή του κόσμου για τον μοναδικό της ήχο στην μουσική, το ιδιαίτερο στιλ της, αλλά και για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της.

Το 2020 έγινε η νεότερη τραγουδίστρια/τραγουδιστής που έγραψε το τραγούδι τίτλων αρχής για την νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ, με τίτλο No Time to Die.

Read more