Ath Kids: Οι ράπερς της Αθήνας live από τη σκηνή του Gagarin 205
Οι Αθηναίοι ράπερς
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ath Kids: Οι ράπερς της Αθήνας live από τη σκηνή του Gagarin 205

Ath Kids: Πρεμιέρα κάνουν την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στις 21:00, στο YouTube του Ιδρύματος Ωνάση, ζωντανά από το Gagarin 205.

Ath Kids: Tο Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει τους συναυλιακούς χώρους της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής και φέρνει στο Gagarin 205 τους ATH Kids, στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση, με special guest τη Μαρίνα Σάττι.

Tο Ίδρυμα Ωνάση βρίσκεται δίπλα στους καλλιτέχνες, υποστηρίζοντας με live performances συγκροτήματα και καλλιτέχνες της ελληνικής εναλλακτικής μουσικής σκηνής, στo STAGES A/LIVE. Η πρώτη συναυλία της σειράς STAGES A/LIVE με τους Nightstalker έχει κάνει σε μία βδομάδα πάνω από 30.000 views. Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, μας υποδέχονται στο Gagarin μια μουσική κολεκτίβα που δεν μοιάζει με καμία άλλη οι AΤΗ Kids. Οι ράπερς μας υποδέχονται στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση για να μας μυήσουν στη σύγχρονη ραπ, χιπ-χοπ σκηνή του 2021.

Στην κινηματογραφημένη συναυλία συμμετέχει ως special guest και η Μαρίνα Σάττι, ανοίγοντας περαιτέρω τον μουσικό διάλογο ανάμεσα στα μουσικά είδη και τους πολιτισμούς.

Λίγα λόγια για την κολεκτίβα ATH Kids

Η φράση που περικλείει όσα αντιπροσωπεύουν οι ATH Kids ανήκει στον Ουίλιαμ Μπάροουζ: «Γράψε αυτό που ξέρεις, αυτό που έχεις ζήσει». Οι rappers, beatmakers, video artists, παραγωγοί, DJs και performers, που απαρτίζουν την κολεκτίβα των ATH Kids, από το 2015 αποτυπώνουν σε ρίμες, ρυθμούς, βίντεο και συναυλίες τη ζωή στην Αθήνα, όπως την αντιλαμβάνονται καθημερινά και οργανικά, ως ανήσυχα παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων που γεννήθηκαν εδώ.

Για τους ATH Kids, το να είσαι νέος και να ζεις στην Αθήνα σημαίνει να αφομοιώνεις ό,τι ακούς, ό,τι βλέπεις, ό,τι νιώθεις, τις εμπειρίες που σε συναρπάζουν και όσα σε αποθαρρύνουν, και να τα χρησιμοποιείς ως πατήματα γνώσης και ως πρώτη ύλη μιας αδάμαστης δημιουργικής αξιοπρέπειας. Ο καθένας οφείλει να βρει τον τρόπο του για να αντιμετωπίσει τις συνθήκες. Ο τρόπος των ATH Kids, το ολόδικό τους ραπ, είναι ο ήχος και η εικόνα της νέας Αθήνας. Αυτή είναι η μόνη Αθήνα που υπάρχει. Είναι η πόλη που τους εμπνέει και λειτουργεί ως συνδετικό νήμα μεταξύ τους.

Η κολεκτίβα δημιουργήθηκε το 2015από τον Valentin Rivera και τον Kareem Kalokoh. Η μουσική τους, που ανήκει στο είδος της ραπ/χιπ-χοπ, παρότι έχει αγγλικούς στίχους, είναι βαθιά επηρεασμένη από το ελληνικό και, κυρίως, από το αθηναϊκό πνεύμα. Οι ATH Kids λειτουργούν όχι μόνο ως κολεκτίβα, αλλά και ως οικογένεια. Δημιουργούν τα πάντα με δική τους πρωτοβουλία, βασισμένοι στο προσωπικό γούστο και στις δυνατότητές τους. Το τελικό αποτέλεσμα, από τη μουσική και τους στίχους έως τα βίντεο κλιπ, προκύπτει αποκλειστικά από τη συλλογική δουλειά και τους πόρους της κολεκτίβας. Στα χρόνια που συνεργάζονται, έχουν εμφανιστεί σε πολλά μουσικά φεστιβάλ και σκηνές της Ευρώπης, εκπροσωπώντας την ανερχόμενη ελληνική ραπ/χιπ-χοπ μουσική σκηνή.

ΑΤΗ Kids
  • Kareem Kalokoh: Musical Artist
  • Valentin Rivera: Creative Director
  • Joseph Mouzakitis: DJ
  • Majin Cost: Musical Artist
  • Complex Shadow: Musical Artist
  • Dazedboi: Producer
  • Taj Jamal: Producer

Band Members

Complex Shadow: φωνητικά
Παναγιώτης Γεωργόπουλος: κιθάρα
Χρήστος Μπεκίρης: πλήκτρα

Στυλίστρια: Olivia Kaifa

Special Guest: Μαρίνα Σάττι
Στα πλήκτρα ο Ορέστης Μπενέκας

Κινηματογράφηση

Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Έβαν Μαραγκουδάκης
Εικονοληψία: Δημήτρης Ζιβόπουλος, Ορφέας Καλαφάτης, Κοραλία Δογάνη
Ηχογράφηση – Mίξη Ήχου: Jacopo Focas
Μοντάζ: Τρύφωνας Καρατζίνας
Χρωματική Επεξεργασία: Μάνθος Σάρδης
Φωτογράφιση: Πηνελόπη Γερασίμου

Φωτογραφίες: Πηνελόπη Γερασίμου

Read more