Αλκίνοος Ιωαννίδης: Το Live Looping στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
Μια ξεχωριστή ερμηνεία από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη
ΜΟΥΣΙΚΗ

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Το Live Looping στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ο αγαπημένος ερμηνευτής θα εμφανιστεί στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στις 17 και 18 Ιουλίου 2020 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ο δημοφιλής ερμηνευτής και συνθέτης θα χτίσει μια ηχητική παράσταση που θα μας ταξιδέψει στον κόσμο της Φόνισσας του Παπαδιαμάντη, στις 17 και 18 Ιουλίου 2020 στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.

Σε ένα υπαίθριο χώρο  η τραγική φιγούρα της Φραγκογιαννούς ζωντανεύει, μέσα από τη μουσική του Αλκίνοου Ιωαννίδη. Εργαλείο είναι η φωνή του αλλά και τα διάφορα μουσικά όργανα που παίζει, ηχογραφεί και αναπαράγει μέσω της τεχνικής του live looping.

Στο πρώτο μέρος της παράστασης μελοποιούνται τα δύο τελευταία κεφάλαια της αριστουργηματικής νουβέλας, ανοίγοντας έναν διάλογο ανάμεσα σε τρεις σολίστες που ισορροπούν μεταξύ λογοτεχνίας και μουσικής, αφήγησης και θεάτρου, του παπαδιαμαντικού κόσμου και της σύγχρονης τεχνολογίας. Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν, με βάση την τεχνική του live looping, νέες ενορχηστρώσεις γνωστών τραγουδιών του Αλκίνοου Ιωαννίδη.

Η τεχνική του live looping είναι η εγγραφή και η αναπαραγωγή ενός κομματιού μουσικής σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας είτε ειδικό εξοπλισμό, τα loopers, ή δειγματολήπτες  φράσεων με κατάλληλο λογισμικό σε υπολογιστή. Οι μουσικοί μπορούν να κάνουν loop είτε με λογισμικό φορητού υπολογιστή είτε με loop pedals, για επιτραπέζια ή επιδαπέδια χρήση.

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.

Read more