Ζέτα Δούκα Γιώργος Κιμούλης: Καταγγέλλει λεκτική και σωματική βία – «Με έβρισε και με κλώτσησε στο θέατρο» [vid]
Σοκάρει με τις αποκαλύψεις της
LIFESTYLE

Ζέτα Δούκα Γιώργος Κιμούλης: Καταγγέλλει λεκτική και σωματική βία – «Με έβρισε και με κλώτσησε στο θέατρο» [vid]

Ζέτα Δούκα Γιώργος Κιμούλης: Η ηθοποιός μίλησε στον αέρα για το γεγονός, σοκάροντας τους συνομιλητές της.

Ζέτα Δούκα Γιώργος Κιμούλης: Καλεσμένη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη« η ηθοποιός δεν δίστασε να αποκαλύψει τη σωματική και λεκτική βία που υπέστη από τον γνωστό σκηνοθέτη.

Η Ζέτα Δούκα, μιλώντας με τη Δανάη Μπάρκα για τα ζητήματα βίας και σεξουαλικής κακοποίησης που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τελευταία προέβει σε προσωπικές αποκαλύψεις. Η αγαπημένη ηθοποιός τόνισε πως δεν επρόκειτο να αναφερθεί σε περιστατικό σεξουαλικής βίας, αλλά σωματικής και λεκτικής, ενώ άφησε άναυδους την παρουσιάστρια και την ομάδα της εκπομπής, όταν αποκάλυψε πως έχει πέσει θύμα αυτής, από τον γνωστό σκηνοθέτη Γιώργο Κιμούλη.

«Δεν είναι σεξουαλικής φύσεως και θέλω να το τονίσω, είναι ψυχολογική και λεκτική βία. Ήταν πριν από 13-14 χρόνια σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας με ένα πολύ ωραίο έργο, με σπουδαίο καστ. Ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός ήταν επικεφαλής του θιάσου, ο οποίος είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός.

Συνάντησα μια απίστευτης έντασης ψυχολογική και λεκτική βία εντός και εκτός σκηνής, με εξάρσεις, περιστατικά θυμού, απαξίωσης, ειρωνείας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πάνω στη σκηνή έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να προκαλέσει στον άλλον ένα βραχυκύκλωμα για να τα χάσει», εξομολογείται η Ζέτα Δούκα.

Η ηθοποιός συνέχισε συμπληρώνοντας: «Ένα βράδυ, όταν καιγόταν η Αθήνα με τα γεγονότα για τον Γρηγορόπουλο, έστειλε έναν συνάδελφο να μου πει να βγω στη σκηνή και να πω ότι ακυρώνεται η παράσταση. Όταν πήγα να τον ρωτήσω γιατί δεν το λέει αυτός ως επικεφαλής, με έβρισε, με κλώτσησε και είπε «Οκ, πάμε τρίτο κουδούνι».

Έβαλα την αξιοπρέπεια μου κάτω από το θέατρο, έβαλα τον φόβο μου πάνω για να μην πουν ότι έκλεισε το θέατρο αυτή. Κατέρρευσα δύο φορές επί σκηνής. Η παράσταση για την οποία μιλάω ήταν το «Πιο κοντά» (Closer), στο Θέατρο Αθηνών το 2008 – 2009. Ό,τι είπα το υπέστην από τον Γιώργο Κιμούλη».

«Γνωρίζω ότι πολλοί συνάδελφοί μου έχουν υποστεί τέτοιου είδους συμπεριφορές και από τον ίδιο και από άλλους και χειρότερα πράγματα και αυτή τη στιγμή, αυτό που κάνω είναι να ανοίξω τον δρόμο της προσωπικής και ονομαστικής ομολογίας.

Δεν μπορώ να μιλήσω. Καλώ τους συναδέλφους μου να μιλήσουν ανοιχτά και ονομαστικά.

Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που μου τσάκισε τόσο πολύ την αξιοπρέπεια και με έκανε να ζήσω υπό καθεστώς φόβου και γνωρίζοντας εκ των υστέρων ότι είναι ο τρόπος του, δεν έχεις κάτι να κάνεις. Για μένα αυτός ο άνθρωπος ήταν σαν να μην υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια», κατέληξε, σοκάροντας το τιμ της εκπομπής.

«Δεν είναι ερώτηση το ”γιατί τώρα”. Γιατί τώρα είναι η εποχή, τώρα τα αυτιά ανοίγουν και η δικαιοσύνη είναι υπέρ της γυναίκας» τόνισε συγκινημένη η ηθοποιός.

Read more