Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος στο Παρίσι [pic]
Ο 71χρονος θέλησε να ακολουθήσει την ορθόδοξη παράδοση
LIFESTYLE

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος στο Παρίσι [pic]

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Ο Γάλλος ηθοποιός βαφτίστηκε στον Καθεδρικό Ναό Αλεξάνδρου Νέφσκι στο Παρίσι.

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Η είδηση κάνει τον γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Η βάπτισή του έγινε στον Καθεδρικό Ναό Αλεξάνδρου Νέφσκι στο Παρίσι, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Ο Γάλλος ηθοποιός δηλώνει ότι αγαπά την Ορθόδοξη παράδοση και για αυτό επέλεξε να την ακολουθήσει.

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έχει λάβει τη ρωσική υπηκοότητα από το 2013, με την υπογραφή μάλιστα, του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο ιερέας από τον ναό όπου βαπτίστηκε ο Γάλλος ηθοποιός αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομα που έλαβε με την βάπτισή του ο Ντεπαρντιέ. Σχολιάζοντας την απόφαση του 71χρονου είπε ότι ήταν «κάτι απρόσμενο αλλά πολύ ευχάριστο».

Ο λόγος που ο ηθοποιός έγινε Ρώσος πολίτης εδώ και οκτώ χρόνια είναι κυρίως… φορολογικός. Η φορολογική δήλωση των εισοδημάτων του, που κατατίθεται στη Ρωσία, φορολογείται μόνον για το 6%, καθώς έχει καταχωρηθεί ως ιδιώτης επιχειρηματίας, έναντι του 13% που ισχύει για τους περισσότερους φορολογούμενους της χώρας.

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ είναι από τους διασημότερους ηθοποιούς της γενιάς του με συμμετοχές σε πάνω από 200 ταινίες, και έχει λάβει πολλά βραβεία στις Χρύσες Σφαίρες και σε κινηματογραφικά Φεστιβάλ. Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα έχει επιζήσει από αεροπορικό ατύχημα, πενταπλό μπάι-πας και περισσότερα από 15 ατυχήματα με μοτοσυκλέτα. Το 2008 έχασε τον γιο του, Γκιγιώμ, από οξεία πνευμονία.

Read more