Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Κατηγορείται για βιασμό γυναίκας ηθοποιού – Άνοιξε ξανά η υπόθεση
Σκάνδαλο στη Γαλλία
LIFESTYLE

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Κατηγορείται για βιασμό γυναίκας ηθοποιού – Άνοιξε ξανά η υπόθεση

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Ποινική δίωξη για βιασμό εναντίον του πασίγνωστου Γάλλου ηθοποιού άσκησαν οι γαλλικές αρχές.

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, ο βιασμός της ηθοποιού έγινε το 2018, όταν το φερόμενο θύμα ήταν 22 ετών.

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ αρνείται τις κατηγορίες.

Το περιστατικό φέρεται ότι έγινε στο Παρίσι τον Αύγουστο του 2018. Παρά την αρχική απόρριψη των καταγγελιών, η ηθοποιός άνοιξε εκ νέου την έρευνα, οδηγώντας στην απαγγελία κατηγοριών κατά του Ντεπαρντιέ.

Η προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε στις 27 Αυγούστου του 2019, όταν η νεαρή γυναίκα προχώρησε σε καταγγελία στην Aix-en-Provence για βιασμό και σεξουαλική επίθεση κατά του σταρ του γαλλικού σινεμά, με διεθνή καριέρα και πάνω από 180 ταινίες στο ενεργητικό του.

Η μήνυση οδηγήθηκε στις αρμόδιες αρχές του Παρισιού, ωστόσο η υπόθεση έκλεισε μετά από 9 μήνες στις αρχές του ’19, καθώς οι ερευνητές απέτυχαν να συγκεντρώσουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία που θα τους επέτρεπαν να ασκήσουν επίσημες κατηγορίες.

Εκείνη την εποχή, ο δικηγόρος του Γάλλου σταρ, Herve Temime, δήλωσε ότι ο ηθοποιός «αρνείται απολύτως κάθε βιασμό, οποιαδήποτε σεξουαλική επίθεση, οποιοδήποτε έγκλημα» και απέρριψε την καταγγελία ως «αβάσιμη».

Τότε η ηθοποιός που καταγγέλλει για βιασμό τον Ντεπαρντιέ προχώρησε στις διαδικασίες που προβλέπει η γαλλική νομοθεσία, και που σχεδόν πάντα οδηγούν στην εξέταση της υπόθεσης από ανακριτή. Μάλιστα όπως διευκρίνισε, είναι πολύ φίλος με τον πατέρα της κοπέλας, και ο μόνος λόγος για τον οποίο βρέθηκε στο σπίτι του, ήταν για να της δώσει συμβουλές για την καριέρα της.

Ο ηθοποιός είναι γνωστός για τον περίεργο χαρακτήρα του και τα μπλεξίματά του με τις Αρχές, ενώ συχνά έχει υποδυθεί αφελείς και ρομαντικούς χαρακτήρες.

Read more