Βικτόρια Χίσλοπ: Χτύπησε το τηλέφωνο και ήταν ο  Μητσοτάκης – Πως αντέδρασε για την ιθαγένεια
Ένα απρόσμενο τηλεφώνημα από τον Έλληνα πρωθυπουργό
LIFESTYLE

Βικτόρια Χίσλοπ: Χτύπησε το τηλέφωνο και ήταν ο Μητσοτάκης – Πως αντέδρασε για την ιθαγένεια

Βικτόρια Χίσλοπ: Η Βρετανίδα συγγραφέας μόλις πρόσφατα, έλαβε τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια για την παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας.

Βικτόρια Χίσλοπ: Η συγγραφέας πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα , πριν από λίγες ημέρες, για την παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας και την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού.

Έγινε ιδιαίτερα γνωστή στη χώρα μας από το βιβλίο και την ομώνυμη σειρά «Το Νησί». H Βικτόρια Χίσλοπ μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, δηλώνοντας υπερήφανη και κατασυγκινημένη που το όνειρό της έγινε πραγματικότητα. Μάλιστα, περιγράφει με χιούμορ την έκπληξή της όταν η είδηση για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας γνωστοποιήθηκε μέσω τηλεφώνου από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ήταν μια κανονική μέρα και χτύπησε το κινητό μου, το οποίο δεν πολυχρησιμοποιώ στην Αγγλία, συνήθως είναι στην κουζίνα. Άκουσα μια φωνή και μου είπε ότι έχει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας! Περίμενα ένα λεπτό, δεν ήμουν αγχωμένη, απλά δεν πίστευα ότι συμβαίνει αυτό. Και ξαφνικά άκουσα τη φωνή του Κυριάκου Μητσοτάκη» εξηγεί η συγγραφέας.

Στη συνέντευξη γίνεται αναφορά στη σχέση αγάπης που νιώθει για τη χώρα μας και την πολύπαθη πορεία της μέσα στους αιώνες, εξηγώντας πως αυτή είναι και η αφετηρία της συγγραφικής δράσης.

Η τιμητική πολιτογράφηση της Βικτόρια Χίσλοπ έγινε με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

«Πολιτογραφούμε τιμητικώς ως Ελληνίδα πολίτη την αλλοδαπή ΧΙΣΛΟΠ ΒΙΚΤΟΡΙΑ του ΤΖΟΝ ΕΒΕΡΑΡΝΤ, γεννηθείσα την 8-6-1959 στο Μπρόμλεϊ του Ηνωμένου Βασιλείου» αναφέρει το διάταγμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Για την απόφαση λαμβάνεται υπόψη η «παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας» μέσα από το έργο της Χίσλοπ, καθώς και η «ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η Βικτόρια Χίσλοπ, το πατρικό όνομα της οποίας είναι Χάμσον, γεννήθηκε στο Μπρόμλεϊ του Κεντ το 1959 και μεγάλωσε στο Τόνμπριτζ.

Read more