Βασίλης Ζούλιας: Τα δύσκολα χρόνια – Η χρήση σκληρών ναρκωτικών και οι απόπειρες αυτοκτονίας [vid]
«Δεν πρέπει να διαχωρίζονται τα ναρκωτικά. Όλες οι ουσίες που αλλάζουν τη διάθεση είναι εθιστικές»
LIFESTYLE

Βασίλης Ζούλιας: Τα δύσκολα χρόνια – Η χρήση σκληρών ναρκωτικών και οι απόπειρες αυτοκτονίας [vid]

Βασίλης Ζούλιας: Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε ο σχεδιαστής στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη «Μεσάνυχτα», το βράδυ της Τρίτης.

Βασίλης Ζούλιας: «Έκανα σκληρή χρήση ναρκωτικών για 7 χρόνια», με αυτά τα λόγια αναφέρθηκε ο γνωστός σχεδιαστής μόδας για την εξάρτηση του από τα ναρκωτικά.

Ο Βασίλης Ζούλιας σε μια εξομολόγηση καρδιάς αναφέρθηκε στα δύσκολα χρόνια των εξαρτήσεων και των ουσιών. «Δεν απαντιέται το γιατί… Έτσι, πονάς. Είναι όλα μαζί. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση. Κανείς δεν έχει καταφέρει να τη δώσει».

«Ένιωθα έναν έντονο συναισθηματικό πόνο και όταν ήρθαν τα ναρκωτικά ανακουφίστηκε αυτός ο πόνος» συμπλήρωσε ο Βασίλης Ζούλιας. “Στα 29 σταμάτησα και έπρεπε να βιώσω όλα μου τα συναισθήματα από την αρχή. Γιατί πριν τα κουκούλωνα και εκεί άρχισε η πραγματική θεραπεία. Το αγαπημένο μου ναρκωτικό ήταν η ηρωίνη. Δεν πρέπει όμως να διαχωρίζονται τα ναρκωτικά. Όλες οι ουσίες που αλλάζουν τη διάθεση είναι εθιστικές».

«Όπως κι αν ήμουν το πρωί. Θα σηκωνόμουν, θα έκανα μπάνιο και θα πήγαινα στα μαγαζιά να μαζέψω ρούχα. Κάποια στιγμή δουλεύεις για να πίνεις και πίνεις για να δουλεύεις. Ήμουν αποτελεσματικός αλλά υπήρχαν παράπλευρες απώλειες. Καταστρεφόντουσαν τα ρούχα, αργούσα να τα γυρίσω… Όλοι το είχαν καταλάβει αλλά κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως αν το άτομο δεν το αποφασίσει. Η μητέρα μου ήταν σε απελπιστική κατάσταση. Η σκληρή χρήση μου νομίζω κράτησε επτά χρόνια. Μια εθισμένη προσωπικότητα, είναι δυστυχισμένη».

«Έκανα απόπειρες αυτοκτονίας τις οποίες μπορείς να τις πεις και απόπειρες προσοχής. Ήταν Τσικνοπέμπτη και με έπιασε η αστυνομία ως χρήστη. Τότε δεν υπήρχε διαχωρισμός, μου είπαν κατευθείαν για Κορυδαλλό. Όταν άκουσα αυτή τη λέξη στο δικαστήριο, έφυγα από το χέρι της μητέρας μου και πήδηξα στο κενό».

«Όλοι είχαν καταλάβει τι έκανα αλλά δεν μπορούσαν να με βοηθήσουν, γιατί πραγματικά δεν μπορεί κανείς να βοηθήσει, η μητέρα μου ήταν απελπισμένη” παραδέχθηκε, σε άλλο σημείο, ο Βασίλης Ζούλιας. “Όταν έπιασα εγώ συναισθηματικό πάτο, μετά από τόσες απόπειρες αυτοκτονίας, πήγα σε μια ομάδα για να βοηθηθώ”»πρόσθεσε.

Ο γνωστός σχεδιαστής μίλησε επίσης και για την σχέση που κατόρθωσε να κτίσει μετά από αρκετά χρόνια με τον πατέρα του. «Η μητέρα μου δεν μου μίλησε ποτέ με άσχημα λόγια για τον πατέρα μου και το εκτιμώ πάρα πολύ αυτό» τόνισε.

Read more