Βάνα Μπάρμπα: «Όλες έκαναν “κρα” για να παίξουν μαζί με τους δήθεν βασανιστές τους»
«Γιατί βγαίνουν όλα τώρα;»
LIFESTYLE

Βάνα Μπάρμπα: «Όλες έκαναν “κρα” για να παίξουν μαζί με τους δήθεν βασανιστές τους»

Βάνα Μπάρμπα: Η ηθοποιός λέει την άποψη της για τις καταγγελίες που βγήκαν στο φως.

Βάνα Μπάρμπα: «Όλες έκαναν “κρα” για να παίξουν μαζί με τους δήθεν βασανιστές τους»

Οι καταγγελίες των συναδέλφων για πράξεις βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης έφεραν την αντίδραση της Βάνας Μπάρμπα, η οποία προβληματίζεται…

«Γιατί βγαίνουν όλα τώρα; Με προβληματίζει όλη αυτή η κατάσταση. Η απαράδεκτη κατάσταση, καλά τόσα χρόνια δεν ξέρανε ποιος είναι καλός, ποιος είναι σκληρός», αναφέρει σε συνέντευξή της στον Δημήτρη Δανίκα και στο Πρώτο Θέμα.

Η ηθοποιός διαχωρίζει, άγνωστο για ποιον λόγο, τις καταγγελίες κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου, από αυτές στον αθλητισμό.

«Έχω ακούσει για άλλες δύο περιπτώσεις. Τουλάχιστον. Ένας εξ αυτών (σ.σ.: λέει το όνομά του στον δημοσιογράφο) είναι παράγοντας του Εθνικού Θεάτρου. Και ο δεύτερος σπουδαίος θεατράνθρωπος και ηθοποιός. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την περίπτωση του Κάρολου Κουν; Που έβαζε τους μαθητές του να κυκλοφορούν πέρα δώθε με τα εσώρουχά τους; Και η περίπτωση του Λευτέρη Βογιατζή, που όλοι λένε ότι ταλαιπωρούσε αφάνταστα τους ηθοποιούς του. Κι όμως όλοι και όλες έκαναν “κρα” για να παίξουν μαζί με τους δήθεν βασανιστές τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η Βάνα Μπάρμπα.

«Πάντως η κατάσταση αυτή μου μοιάζει σαν να ζούμε στην εποχή της ανθρωποφαγίας και των ανθρωποφάγων. Γιατί βγαίνουν όλα τώρα; Με προβληματίζει όλη αυτή η κατάσταση. Η απαράδεκτη κατάσταση, καλά τόσα χρόνια δεν ξέρανε ποιος είναι καλός, ποιος είναι σκληρός», συνεχίζει η ηθοποιός.

Όσον αφορά στον Γιώργο Κιμούλη, η Βάνα Μπάρμπα λέει: «Εννοώ ότι τόσα χρόνια στο θέατρο όλοι γνωρίζανε πως ο Κιμούλης, αυτός ο δάσκαλος, είναι σκληρός. Κι όμως, όλοι θέλανε να είναι κοντά του. Όλοι και όλες. Προφανώς, ήταν δύσκολος. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν είναι ταλαντούχος. Μερικές φορές ο ταλαντούχος και ο χαρισματικός πάνω στη δουλειά δεν είναι αυτό που λέμε «καλός άνθρωπος». Με τρομάζει όλο αυτό που βγαίνει έτσι. Σαν να έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου».

Read more