Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ προσφέρει 1 εκατ. λίρες για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας
H διάσημη συγγραφέας δηλώνει παρούσα στη δύσκολη στιγμή
LIFESTYLE

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ προσφέρει 1 εκατ. λίρες για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: «Όπως πάντα, σε μια κρίση αυτού του είδους, οι φτωχότεροι και οι πιο ευάλωτοι πλήττονται σκληρότερα» έγραψε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ στο Twitter.

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: Τα χρήματα που προσφέρει η Βρετανίδα συγγραφέας θα μοιραστούν στις φιλανθρωπικές οργανώσεις Crisis και Refuge, που βοηθούν τους άστεγους και τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας αντίστοιχα. Η 54χρονη Τζ. Κ.Ρόουλινγκ ανακοίνωσε πως ανέρρωσε από ασθένεια και πιθανότατα εννοούσε τον Covid-19.

Η δωρεά της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων χορηγιών διασήμων στην προσπάθεια ανακούφισης από τις επιπτώσεις της πανδημίας που σαρώνει τις πλέον ευάλωτες κοινότητες, με τον ΟΗΕ να περιγράφει την ενδοοικογενειακή βία ως μια «πανδημία-φάντασμα». Νωρίτερα, η Βρετανία ανακοίνωνε σε πιθανά θύματα βίας, πως δεν θα τιμωρηθούν αν σπάσουν την καραντίνα.

Τον Απρίλιο, το ίδρυμα Clara Lionel Foundation της διάσημης τραγουδίστριας Ριάνα ένωσε τις δυνάμεις του με το ίδρυμα Shawn Carter Foundation του Τζέι Ζι και τον CEO του Twitter Τζακ Ντέρσεϊ για να προσφέρουν το ποσό των 6,2 εκατομμυρίων δολαρίων σε 11 οργανώσεις, ορισμένες εκ των οποίων βοηθούν θύματα ενδοοικογενειακής βίας και άστεγους.

Read more