Τομ Χανκς Ρίτα Γουίλσον: Δίνουν αίμα και συμβάλλουν στην έρευνα για το εμβόλιο του κορoνοϊού [pics]
Μια έρευνα που μπορεί να φέρει την θεραπεία
LIFESTYLE

Τομ Χανκς Ρίτα Γουίλσον: Δίνουν αίμα και συμβάλλουν στην έρευνα για το εμβόλιο του κορoνοϊού [pics]

Τομ Χανκς Ρίτα Γουίλσον: Μετά την περιπέτεια που είχαν με τον κορονοϊό το ζευγάρι προσφέρθηκε να δώσει πλάσμα αίματος για το εμβόλιο του κορoνοϊού.

Χανκς – Γουίλσον: Οι δύο ηθοποιοί ήταν αποκλεισμένοι σε καραντίνα στην Αυστραλία για αρκετό καιρό,  αφού ήταν και οι πρώτοι διάσημοι που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης εμφάνισης σε τηλεοπτική εκπομπή, ο δημοφιλής ηθοποιός αποκάλυψε ότι τόσο αυτός όσο και η σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον έχουν στην πραγματικότητα αντισώματα για τον κορονοϊό στο αίμα τους.

Έτσι το ζευγάρι ανακοίνωσε μέσα από τους λογαριασμούς στα social media ότι προσφέρει πλάσμα αίματος για να βοηθήσει τους επιστήμονες να βρουν το εμβόλιο για τον COVID-19. Έχοντας ξεπεράσει την περιπέτεια με την υγεία τους, τώρα ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον βρίσκονται στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες και βρίσκονται στο πλευρό όσων χρειάζονται βοήθεια για την καταπολέμηση του φονικού ιού.

Πως βοηθά η θεραπεία από πλάσμα αίματος

Στο αίμα ασθενών που ανάρρωσαν από κορονοϊό μπορεί να βρίσκεται η ελπίδα για την καταπολέμηση του ιού σε άτομα που νοσούν βαριά από τον ίδιο ιό. Οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο μελετούν την προοπτική «μετάγγισης» πλάσματος αίματος το οποίο φέρει τα αντισώματα, ως θεραπεία σε ασθενείς, οι οποίοι δεν έχουν ανταποκριθεί σε άλλες θεραπείες. Ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε χαρακτηριστικά αναφέρει ότι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, έχει συζητήσει για πρωτόκολλο θεραπείας με έγχυση πλάσματος από αναρρώσαντες ασθενείς για την αντιμετώπιση της λοίμωξης.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα λειτουργεί με λίστα εθελοντών που ήταν θετικοί στον ιό, έχουν αναρρώσει, δεν έχουν συμπτώματα και είναι αρνητικοί για την παρουσία του ιού για τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Πάντως ο καθηγητής διευκρίνισε ότι η έρευνα εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως πειραματική και η προοπτική εφαρμογής στην Πατρίδα μας με όλους τους κανόνες της Επιστήμης, είναι σημαντική.

Read more