Σπύρος Μπιμπίλας: Κατέθεσε στον εισαγγελέα – «Έχει αναλάβει η δικαιοσύνη» [vid]
Άνοιξε ο δρόμος για τη δικαιοσύνη
LIFESTYLE

Σπύρος Μπιμπίλας: Κατέθεσε στον εισαγγελέα – «Έχει αναλάβει η δικαιοσύνη» [vid]

Σπύρος Μπιμπίλας: Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών κατέθεσε στον εισαγγελέα για τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στο Σωματείο.

Σπύρος Μπιμπίλας: Παρέμεινε για περίπου μία ώρα στο εισαγγελικό γραφείο, σήμερα, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών παρέμεινε αποχωρώντας από τα δικαστήρια έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μία φράση θα πω και τίποτα άλλο. Μην περιμένετε να σας πούμε λεπτομέρειες, ο δρόμος ανοίγει για να ερευνήσει η δικαιοσύνη. Δεν απαντώ σε τίποτα άλλο».

Επισήμανε πως δεν προτίθεται να προβεί σε καμία δήλωση αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν επιθυμεί να ερωτηθεί για «το τι έφερα και τι δεν έφερα», σχολιάζοντας πως οι δημοσιογράφοι γνώριζαν τι θα προσκομίσει πριν μιλήσει ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών θα παρέδιδε στον εισαγγελέα τον φάκελο «σεξουαλική βία» με ονόματα θυμάτων και θυτών εντός του θεατρικού χώρου. Η κατάθεση του κ. Μπιμπίλα, που είχε προγραμματιστεί πριν από την κατάθεση της δεύτερης μήνυσης κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, την Παρασκευή, στον Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο αναμένεται να διευρύνει την έρευνα των δικαστικών Αρχών για σοβαρά περαστικά σεξουαλικής κακοποίησης με δράστες ανθρώπους του θεάτρου.

Το υλικό που θα παρέδιδε ο κ. Μπιμπίλας θα είναι η αφετηρία για τις επόμενες ενέργειες των εισαγγελικών λειτουργών που ουσιαστικά θα εκκινήσουν παράλληλες έρευνες, ώστε για τις υποθέσεις που εντοπίζονται «ενεργά» αδικήματα να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες, προκειμένου οι δράστες να έρθουν αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη. Αντίστοιχα, αν από τον φάκελο του ΣΕΗ προκύψουν νεότερα στοιχεία για τον ήδη κατηγορούμενο καλλιτέχνη, αφού αυτά αξιολογηθούν ποινικά, θα διαβιβαστούν στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Read more