Σωτήρης Κοντιζάς: Τα ιαπωνικά ονόματα των παιδιών του [pics]
Η καταγωγή του είναι ελληνική και ιαπωνική
LIFESTYLE

Σωτήρης Κοντιζάς: Τα ιαπωνικά ονόματα των παιδιών του [pics]

Σωτήρης Κοντιζάς: O κριτής του MasterChef είναι ένας αυστηρός κριτής αλλά και ένας τρυφερός μπαμπάς.

Σωτήρης Κοντιζάς: Ο γνωστός σεφ είναι παντρεμένος εδώ και αρκετά χρόνια με την Ελληνοϊταλίδα Δέσποινα και έχουν αποκτήσει μία κόρη και έναν γιό.

Η κόρη τους ήρθε στον κόσμο πριν από 4,5 χρόνια ενώ το αγοράκι τους πριν από 2. Πολύ συχνά βλέπουμε τον κριτή να ανεβάζει φωτογραφίες των παιδιών του στο instagram ενώ δεν αφήνει ούτε ένα λεπτό από τον ελεύθερό του χρόνο για να το αφιερώσει στην οικογένειά του.

Αυτό που μπορεί να μην ξέρουν πολλοί είναι ότι ο Σωτήρης Κοντιζάς λόγω καταγωγής, είναι μισός Έλληνας -από την πλευρά του πατέρα του- και μισός Ιάπωνας από την πλευρά της μητέρας του και θέλει να δώσει στα παιδιά του στοιχεία και από τις 2 διαφορετικές κουλτούρες. Αρχής γενομένης από τα ονόματά τους μιας και διαθέτουν και οι δύο ιαπωνικά ονόματα.

Όπως είχε δηλώσει παλαιότερα, «Η κόρη μου, όταν γεννήθηκε, μου έμοιαζε περισσότερο. Τώρα είναι δύο ετών και, λένε, ότι είναι μοιρασμένη στα χαρακτηριστικά πενήντα-πενήντα. Τη φωνάζουμε Τάτα, που είναι η μπέμπα στα ιταλικά. Το όνομά της είναι Αριάννα-Τσιχίρο». Το όνομα της είναι εμπνευσμένο από μία ταινία του Μιγιαζάκι στην οποία το Τσιχίρο αναφερόταν σε μία μονάδα μέτρησης του βυθού.

Ιαπωνικό όνομα όμως έχει και ο μικρός γιος του, το οποίο αποκάλυψε ο ίδιος ο γνωστός σεφ όταν το έγραψε στη λεζάντα μιας φωτογραφίας τους στο Instagram. Ο μικρός λοιπόν λέγεται Kenji, χωρίς όμως αυτή τη φορά να γνωρίζουμε από πού το εμπνεύστηκε ή τι σημαίνει στα Ιαπωνικά.

Read more