Σία Κοσιώνη: Το σχόλιο της στο δελτίο ειδήσεων για όσα συνέβησαν στο «Big Brother» [vid]
Η δημόσια τοποθέτησή της για το περιστατικό
LIFESTYLE

Σία Κοσιώνη: Το σχόλιο της στο δελτίο ειδήσεων για όσα συνέβησαν στο «Big Brother» [vid]

Σία Κοσιώνη: Η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ τοποθετήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού για το απαράδεκτο σχόλιο του Αλεξανδρίδη, για το βιασμό.

Σία Κοσιώνη: Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το χυδαίο σχόλιο του παίκτη του «Big Brother», ακολούθησε ο αποκλεισμός του από το παιχνίδι.

Υπήρξαν αντιδράσεις από τη μεριά της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, παρέμβαση του ΕΣΡ και απόσυρση χορηγών από το ριάλιτι. Στο επεισόδιο της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου ο Αντώνης ήταν ήδη «απών» από τα πλάνα, ενώ ένα μήνυμα στο κάτω μέρος της οθόνης ενημερώνε το κοινό για τον αποκλεισμό του.

Την ίδια ημέρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η Σία Κοσιώνη θέλησε να σχολιάσει τα γεγονότα.

«Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να περιγράψω το σοκ και την αποστροφή που μου προκάλεσε το χυδαιότατο αυτό σχόλιο στο live streaming του Big Brother, δεν έπαιξε στην τηλεόρασή μας αυτό. Είναι περιττό να πω ότι μιλώντας ως γυναίκα, αλλά και ως γυναίκα που μεγαλώνω ένα αγόρι ότι οι γυναίκες προφανώς και δεν είναι αντικείμενα και προφανώς δεν είναι έρμαια στις ορέξεις κανενός», είπε η Σία Κοσιώνη.

«Ως εκ τούτου τέτοιου είδους αντιλήψεις προσβάλλουν και τις γυναίκες, αλλά και κάθε σκεπτόμενο άντρα. Όταν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά πρέπει να τα βλέπεις κατάματα, ειδικά όταν είσαι ο ΣΚΑΪ», συμπλήρωσε η anchorwoman του σταθμού.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό αποδίδοντάς το γεγονός σε ανθρώπινο λάθος. Πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το λάθος βαραίνει τον σταθμό πόσο μάλλον που δεν υπήρξε καμία συγγνώμη για το θέμα. Ο συγκεκριμένος παίκτης είχε ούτως ή άλλως εκφράσει από την αρχή ομοφοβικές και χοντροφοβικές απόψεις.

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ

«Ο Όμιλος ΣΚΑΙ με την επιτυχημένη πορεία του τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει αποδείξει ότι δεν υιοθετεί, δεν ασπάζεται και δεν δέχεται λογικές, στάσεις ή συμπεριφορές που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα ατομικά δικαιώματα και την ισότητα των φύλων.

Σε αυτό το πλαίσιο, διευκρινίζεται ότι όσα έλαβαν χώρα στη διαδικτυακή ζωντανή μετάδοση (livestreaming) του Big Brother, και όχι την ώρα της τηλεοπτικής μετάδοσης καθημερινού επεισοδίου, αφορούν σε σχόλιο ενός παίκτη, ο οποίος άμεσα απομακρύνθηκε από την παραγωγή, καθώς με τα λεγόμενά του, όχι μόνο παραβίασε κατάφωρα τους όρους και τους κανόνες του παιχνιδιού, αλλά προκάλεσε την αποστροφή και την καταδίκη σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν ανεχόμαστε, καθώς αντιτίθεται σε όλα όσα πρεσβεύει ο Όμιλος μας.

Η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου σχολίου στο πλαίσιο της διαδικτυακής μετάδοσης οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος εργαζομένου, ένα σφάλμα δίχως πρόθεση, το οποίο, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί, δεν μπόρεσε να αποφευχθεί.

Ως εκ τούτου, λάβαμε την απόφαση να προβούμε στην προσωρινή διακοπή της διαδικτυακής μετάδοσης του παιχνιδιού, ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω τους κανόνες και τις διαδικασίες ασφάλειας, που τη διέπουν.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι κανόνες της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας, την τήρηση των οποίων εποπτεύει και ελέγχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και οι οποίοι αφορούν στην τηλεοπτική μετάδοση των επεισοδίων του παιχνιδιού, γίνονται απόλυτα σεβαστοί και θα συνεχίσουν να τηρούνται με αυστηρότητα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Το σύνολο του προσωπικού του Ομίλου μας, η διοίκηση και η κοινωνική του δράση σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα, επιβεβαιώνουν και θα συνεχίσουν να επιβεβαιώνουν έμπρακτα την απαρασάλευτη υπεράσπιση αξιών, όπως η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η ανθρωπιά. Στον Όμιλό μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η θέση της γυναίκας σε μία σύγχρονη και ευνομούμενη κοινωνία είναι μακριά και πέρα από σεξιστικά στερεότυπα, προκαταλήψεις και πατριαρχικές αντιλήψεις. Το αποδεικνύουμε άλλωστε έμπρακτα, απασχολώντας πλήθος γυναικών σε θέσεις κλειδιά».

Όποια και να είναι η δημόσια θέση του σταθμού ο μόνος τρόπος για να δείξουμε τη δυσαρέσκειά μας είναι να αλλάξουμε κανάλι.

Read more