Σάκης Ρουβάς: Τα δύσκολα μαθητικά χρόνια – «Ήθελα να γίνω αστροναύτης αλλά ήμουν βαριά δυσλεκτικός… έπεφτε πολύ ξύλο»
Δυσκολίες στο σχολείο αντιμετώπιζε ο Σάκης ως μαθητής
LIFESTYLE

Σάκης Ρουβάς: Τα δύσκολα μαθητικά χρόνια – «Ήθελα να γίνω αστροναύτης αλλά ήμουν βαριά δυσλεκτικός… έπεφτε πολύ ξύλο»

Σάκης Ρουβάς: Σε μια σπάνια συνέντευξη του ο τραγουδιστής μίλησε από καρδιάς για τα παιδικά του χρόνια.

Σάκης Ρούβας: Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του ο τραγουδιστής αποκάλυψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως μαθητής λόγω δυσλεξίας.

Ο Σάκης Ρουβάς μίλησε στη δημοσιογράφο Γιώτα Συκκά και την εφημερίδα «Καθημερινή» και εξομολογήθηκε το παιδικό του όνειρο. «Μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης, αλήθεια σας λέω, αλλά αν δεν είσαι άριστος μαθητής, αστροναύτης δεν γίνεσαι. Εγώ ήμουν βαριά δυσλεκτικός. Τότε δεν μιλούσε κανείς για δυσλεξία και έπεφτε πολύ ξύλο. Ξύλο με χάρακα μέχρι τη ΣΤ΄ Δημοτικού. Πιο οδυνηρό ήταν το τράβηγμα του δασκάλου από τη φαβορίτα».

Ο Σάκης Ρουβάς στην ίδια συνέντευξή αποκάλυψε πώς νιώθει όταν ακούει τα πρώτα του τραγούδια.

«Είναι πιο ανάλαφρο κομμάτι, αλλά και μεγάλοι συνθέτες έγραψαν ανάλαφρα τραγούδια, δεν είναι όλα βαρύγδουπα. Έκανα αυτό που αισθανόμουν ότι έχει ενέργεια. Τα κορίτσια ήταν τα πρώτα που με προσέγγισαν στο ξεκίνημα. Εννιάχρονα, δεκάχρονα αλλά και οι μαμάδες που ήταν 25-30 χρόνων, κι αυτό συνεχίζεται. Στους δίσκους μου είχα και πιο σοβαρά τραγούδια, όμως δεν απασχόλησαν το κοινό. Υπάρχει μια εμμονή από κάποιους που στέκονται μόνο σε αυτά που τους εξυπηρετούν.

Όμως, είμαστε συνυπεύθυνοι για τα τραγούδια που γίνονται επιτυχίες. Καθένας βλέπει σε εμένα αυτό που θέλει να δει και να συντονιστεί. Άλλος βλέπει ένα καλό παιδί, άλλος έναν αλήτη, άλλος έναν διάττοντα αστέρα. Αυτό το τούνελ το έζησα έντονα τα πρώτα έξι χρόνια της καριέρας μου.

Διάβαζα στα περιοδικά ότι ήμουν ένας κομήτης που μας δείχνει το γυμνασμένο του σώμα κ.λπ. Τότε υπήρχε ένα έντονο δίπολο: Είχα τα κοριτσάκια που ούρλιαζαν και έσκιζαν τα ρούχα τους, είχα όμως και τα αγόρια που μου πετούσαν πέτρες και ξυράφια, όπως συνέβη σε συναυλία στα Βοτσαλάκια στον Πειραιά».

Read more