Ρουβάς Μερσεντές Ηρώδειο: Η συγνώμη του τραγουδιστή για τη φωτογραφία που προκάλεσε αντιδράσεις [pics]
Μια άστοχη κίνηση από τον Σάκη Ρουβά
LIFESTYLE

Ρουβάς Μερσεντές Ηρώδειο: Η συγνώμη του τραγουδιστή για τη φωτογραφία που προκάλεσε αντιδράσεις [pics]

Ρουβάς Μερσεντές Ηρώδειο: Η φωτογραφία που ανέβηκε στα social media του τραγουδιστή τραβήχτηκε κατά την άφιξή του στο προαύλιο του Ηρωδείου για την προγραμματισμένη πρόβα της συναυλίας του με την Σόνια Θεοδωρίδου.

Ρουβάς Μερσεντές Ηρώδειο: Ο τραγουδιστής  σε ανάρτησή του ζήτησε συγγνώμη και ανέφερε ότι η εταιρεία Mercedes δεν ήταν ενημερωμένη για το συμβάν.

H φωτογραφία που προκάλεσε αντιδράσεις τραβήχτηκε πριν από λίγες ημέρες, από συνεργάτη του Σάκη Ρουβά, κατά την άφιξή του στο προαύλιο του Ηρωδείου για την προγραμματισμένη πρόβα της συναυλίας του με την Σόνια Θεοδωρίδου.

Ο Σάκης Ρουβάς την κοινοποίησε στα social media και παρέπεμπε απευθείας σε διαφήμιση και για αυτό ξεσηκώθηκαν αντιδράσεις. Ο ίδιος, απάντησε σχετικά και αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη της άστοχης αυτής κίνησης.

« Η συναυλία μου με την Σόνια Θεοδωρίδου στο Ηρώδειο ήταν μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας μου και είμαι πραγματικά ευγνώμων για την ευκαιρία που μού δόθηκε α τραγουδήσω στον εμβληματικό αυτό χώρο. Λυπάμαι που αυτή η στιγμή μου συνδέθηκε, δυστυχώς, και με μια άστοχη προωθητική ανάρτηση στα social media μου, σχετικά με τη συνεργασία μου με εταιρεία, η οποία ουδεμία γνώση είχε. Αμέσως μόλις αντιληφθήκαμε το σφάλμα, η ανάρτηση κατέβηκε καθώς ο σεβασμός στα μνημεία και την πολιτιστική μας κληρονομιά είναι δεδομένος και αναμφισβήτητος. Ζητώ συγγνώμη για την όποια αναστάτωση προκλήθηκε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως είναι γνωστό, είσοδος, σε αρχαιολογικούς χώρους ειδικά δε όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για διαφημιστικούς σκοπούς, προϋποθέτει μία διαδικασία η οποία δεν τηρήθηκε. Συγκεκριμένα για να γίνει οποιαδήποτε φωτογράφηση, γύρισμα ή άλλη χρήση του συγκεκριμένου χώρου, επιβάλλεται, σε πρώτη φάση, να καταθέσει σχετικό αίτημα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το οποίο είναι αρμόδιο για την αδειοδότηση όλων των αρχαιολογικών χώρων της Ακρόπολης δεδομένου πως πρόκειται για Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Ακόμη κι αν γίνει θετική γνωμοδότηση, όμως, ορίζονται οι ακριβείς όροι της χρήσης αλλά και το προβλεπόμενο από το νόμο τέλος, η αμοιβή δηλαδή που θα πρέπει να καταβάλει ο χρήστης.

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει:«Σύμφωνα με την ενημέρωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η διαφήμιση της Mercedes με τον κ. Σ. Ρουβά δεν έτυχε σχετικής αδειοδότησης. Ως εκ τούτου, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από τον Ν. 3028/2002 διατάξεις.»

Να σημειώσουμε πως από την πλαϊνή πλευρά του Ηρωδείου υπάρχει ένας μικρός δρόμος που οδηγεί στην είσοδό του η οποία, όμως, χρησιμοποιείται, αποκλειστικά, για τις ανάγκες των παραστάσεων που χρησιμοποιεί όπως η μεταφορά σκηνικών, μηχανημάτων κ.α.

Read more