Πρίγκιπας Harry: Η σοβαρή διαφωνία μεταξύ William και Harry που μπορεί να φέρει τη ρήξη
Η ανακοίνωση που έφερε τη ρήξη
LIFESTYLE

Πρίγκιπας Harry: Η σοβαρή διαφωνία μεταξύ William και Harry που μπορεί να φέρει τη ρήξη

Πρίγκιπας Harry: Η σχέση μεταξύ των αδελφών είναι και πάλι τεταμένη.

Πρίγκιπας Harry:  Τα δύο αδέλφια αυτή την εποχή δεν διανύουν και την καλύτερη φάση τους.

Όπως φαίνεται, ξέσπασε «πόλεμος» ανάμεσα στους δύο μετά την οριστική ρήξη του ζεύγους των Sussexes με το παλάτι. Η απόφαση του πρίγκιπα Harry και της συζύγου του Meghan Markle να απομακρυνθούν οριστικά από τα βασιλικά τους καθήκοντα ως κύρια μέλη του brand της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας, έκανε για μια ακόμα φορά δύσκολη τη σχέση του πρίγκιπα William με τον αδερφό του William.

Ο 38χρονος δούκας του Cambridge δεν λυπήθηκε μόνο για την απόφαση του αδερφού του αλλά ο William έγινε έξαλλος με τον τρόπο που ο μικρότερος Harry απάντησε και μάλιστα τόσο δημόσια στη γιαγιά τους και βασίλισσα Ελισάβετ.

Πηγή της Sunday Times ανέφερε πως ο William ήταν αυθεντικά σοκαρισμένος και πραγματικά λυπημένος όταν διάβασε την ανακοίνωση του Harry και της Meghan, σε απάντηση της πρώτης ανακοίνωσης του Παλατιού που επιβεβαίωνε την οριστική ρήξη.

Υπενθυμίζουμε ότι το Παλάτι ανέφερε πως μιας και οι Sussexes δεν άλλαξαν γνώμη και δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν για να δουλέψουν ως κύρια μέλη της βασιλικής οικογένειας, η βασίλισσα τους απαλλάσσει αναγκαστικά από τους οργανισμούς των οποίων ηγούνταν.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το παλάτι,

«Ο δούκας και η δούκισσα του Sussex επιβεβαίωσαν στη βασίλισσα Ελισάβετ, ότι δεν θα επιστρέψουν στις θέσεις τους ως εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας», αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση του Buckingham. «Μετά από συζητήσεις με τον πρίγκιπα Harry η βασίλισσα Ελισάβετ διαβεβαίωσε γραπτώς ότι με την απομάκρυνσή τους από την εργασία της βασιλικής οικογένειας, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να έχουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που συνάδουν με τη ζωή της δημόσιας υπηρεσίας», συνέχισε η ανακοίνωση.

Αυτό σημαίνει ότι οι δυο τους δεν θα θεωρούνται πλέον πατρώνες, δηλαδή υποστηρικτές και εκπρόσωποι διάφορων φιλανθρωπικών (και όχι μόνο) οργανώσεων στην Βρετανία. Επιπλέον ο 36χρονος πρίγκιπας Harry χάνει όλες τις τιμητικές στρατιωτικές θέσεις που κατείχε, οι οποίες θα επαναδιανεμηθούν ανάμεσα στα «ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Οργανισμοί των οποίων υπήρξαν πατρώνες ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle είναι οι: Queen’s Commonwealth Trust, Rugby Football Union, Rugby Football League, Royal National Theatre και Association of Commonwealth Universities.

Αν και δεν χρησιμοποιούν πλέον τους τίτλους «Η Αυτού Υψηλότης» μαζί με τα όνομά τους, αυτοί διατηρούνται μαζί με τους τίτλους του δούκα και της δούκισσας του Sussex. «Αν και μας στενοχωρεί όλους η απόφασή τους, ο δούκας και η δούκισσα του Sussex παραμένουν πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειας», καταλήγει η ανακοίνωση του Buckingham.

Ο Harry και η Meghan απάντησαν άμεσα με σκληρή ανακοίνωση που τόνιζαν πως το να προσφέρεις είναι μια παγκόσμια δουλειά, που μπορεί να γίνει από όποιο μέρος του κόσμου και να βρίσκεσαι.

Ο William φέρεται να βρήκε την απάντηση αυτή ντροπιαστική απέναντι στην Ελισάβετ και όχι μόνο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στους Times, «Δεν απαντάς στη βασίλισσα με αυτόν τον τρόπο, δεν γίνεται έτσι», «Είναι νωπή η πληγή για τον William, είναι εκνευρισμένος με ό,τι συνέβη και μπορεί κάποια στιγμή να επουλωθεί η σχέση του με τον Harry αλλά όχι ακόμα», αναφέρει πηγή. Είναι πιθανό όμως, το δεύτερο μωρό που περιμένει η Meghan να φέρει ξανά κοντά τα δύο αδέρφια με τη γέννησή του.

Read more