Πρίγκιπας Φίλιππος: Στο νοσοκομείο λόγω αδιαθεσίας
Το ζευγάρι είναι 74 χρόνια παντρεμένο
LIFESTYLE

Πρίγκιπας Φίλιππος: Στο νοσοκομείο λόγω αδιαθεσίας

Πρίγκιπας Φίλιππος: Ο 99χρονος σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ εισήχθη προληπτικά στο νοσοκομείο του Λονδίνου King Edward VII.

Πρίγκιπας Φίλιππος: Ύστερα από αδιαθεσία που ένιωσε και με την προτροπή των γιατρών του μπήκε στο νοσοκομείο  το βράδυ της Τρίτης ως προληπτικό μέτρο.

FILE PHOTO: Britain’s Prince Philip waits for the bridal procession following the wedding of Princess Eugenie of York and Jack Brooksbank in St George’s Chapel, Windsor Castle, near London, Britain October 12, 2018. Alastair Grant/Pool via REUTERS/File Photo

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του ανακτόρου, «Ο Δούκας του Εδιμβούργου έγινε δεκτός στο νοσοκομείο King Edward VII στο Λονδίνο, την Τρίτη το απόγευμα. Αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για λίγες μέρες παρατήρησης και ανάπαυσης».

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο στο νοσοκομείο, ενώ η κατάσταση δεν ήταν επείγουσα. Λέγεται ότι μπήκε στο νοσοκομείο χωρίς βοήθεια με μια πηγή να αναφέρει ότι η ασθένεια δεν σχετίζεται με τον COVID-19 και ότι η παραμονή στο νοσοκομείο ήταν καθαρά προληπτική.

Αναφέρθηκε επίσης ότι αισθανόταν αδιαθεσία για ένα μικρό χρονικό διάστημα και ότι ο γιατρός κλήθηκε στο Κάστρο του Windsor, όπου αυτός και η Βασίλισσα παρέμεναν.

Ο Δούκας υπέφερε από διάφορες ασθένειες με την πάροδο των ετών, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας για φραγμένη στεφανιαία αρτηρία στο νοσοκομείο Papworth στο Cambridgeshire τον Δεκέμβριο του 2011 και λοίμωξη της ουροδόχου κύστης τον Ιούνιο του 2012, αναγκάζοντάς τον να χάσει τους εορτασμούς του Ζαφειρένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας.

Ακολούθησε διερευνητική χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά του τον Ιούνιο του 2013 και άρχισε να χρησιμοποιεί ακουστικά βαρηκοΐας έως το 2014, σε ηλικία 93 ετών, ενώ πέρασε τέσσερις νύχτες στο King Edward Hospital τον Δεκέμβριο του 2019, όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία για «προϋπάρχουσα κατάσταση» και πήρε εξιτήριο την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ο Δούκας πρόκειται να γιορτάσει τα 100α γενέθλιά του τον Ιούνιο, με τις ετοιμασίες να έχουν ξεκινήσει ήδη, ενώ ο εγγονός του, Πρίγκιπας Harry, ο οποίος πριν δύο μέρες ανακοίνωσε ότι εκείνος και η σύζυγος του Meghan Markle περιμένουν το δεύτερο παιδί τους, έχει δηλώσει ότι θα ταξιδέψει από τις Η.Π.Α για την Αγγλία ενόψει αυτής της μεγάλης γιορτής.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου αναμένεται να γίνει 100 στις 10 Ιουνίου, λίγες μέρες πριν η Βασίλισσα γιορτάσει επίσης τα γενέθλιά της και υπάρχουν ήδη πολλές εικασίες σχετικά με το τι θα σχεδιάσει η Βασιλική Οικογένεια για την περίσταση.

Read more