Πέτρος Φιλιππίδης: Η ανακοίνωση που προκαλεί ερωτηματικά – «Αρνούμαι να κατακρεουργηθώ σε τηλεοπτικά παράθυρα»
Ο ηθοποιός ξάφνιασε με την ανακοίνωσή του
LIFESTYLE

Πέτρος Φιλιππίδης: Η ανακοίνωση που προκαλεί ερωτηματικά – «Αρνούμαι να κατακρεουργηθώ σε τηλεοπτικά παράθυρα»

Πέτρος Φιλιππίδης: Ο ηθοποιός εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία τον έκανε πρώτο trend στο Twitter.

Πέτρος Φιλιππίδης: Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε το κύμα των καταγγελιών για άσκηση βίας και παρενοχλήσεις, να ξεχύνεται προς πάσα κατεύθυνση.

Τις τελευταίες ώρες, ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, εξέδωσε ανακοίνωση δια του δικηγόρου του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στον απόηχο του αντίστοιχου κινήματος #MeToo της Ελλάδας.

Μάλιστα, το επίθετο του είναι στην κορυφή των trends στο Twitter, με τους χρήστες να σχολιάζουν με διάφορους τρόπους τα λεγόμενά του.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ηθοποιού

«Με λύπη παρατηρώ ότι τα τελευταία 24ωρα στήνονται ιδιότυπες τηλεδίκες. Αρνούμαι να κατακρεουργηθώ σε τηλεοπτικά παράθυρα, όπου ο κάθε ομιλών θα εκφέρει μια άποψη χωρίς να είναι σε θέση να διασταυρώσει προηγουμένως την όποια αναφορά σε αρμόδια αρχή, με αποτέλεσμα τη σπίλωση του ονόματός μου και της προσωπικότητάς μου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ακολουθείται ένα modus operandi ομαδοποίησης περιπτώσεων με διαφορετικό αντικείμενο, χρόνο και πρόσωπα, με κοινό σημείο αναφοράς τη στοχευμένη απόδοση κατηγορίας. Σέβομαι οποιονδήποτε επιθυμεί να καταγγείλει μια συμπεριφορά, αλλά η Πολιτεία έχει θεσπίσει μια συγκεκριμένη διαδικασία για κάθε καταγγελία, και σίγουρα αυτή δεν είναι μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, ιστοσελίδων μέσων κοινωνικής δικτύωσης» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Φιλιππίδης.

«Ξέρετε ποιος είμαι τα τελευταία 35 χρόνια. Ας μην καταδικάσουμε συλλήβδην όλο το θέατρο. Παρακαλώ θερμώς να σεβαστείτε τη σύζυγό μου και το παιδί μας, καθώς με τηλεδικαστήρια δεν αποκαλύπτεται η αλήθεια, αλλά προοικονομείται υπαιτιότητα χωρίς νόμιμο έρεισμα. Για όποιον δεν σεβαστεί αυτήν την ειλικρινή και αυθόρμητη τοποθέτησή μου, επιφυλάσσομαι ρητώς παντός εν γένει νομίμου δικαιώματός μου» καταλήγει.

Διευκρινίζεται ότι μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια καταγγελία σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, αλλά όπως αναφέρει, πληροφορήθηκε τις τελευταίες ώρες ότι το όνομά του εμπλέκεται σε περιστατικά που αγνοεί και για το λόγο αυτό καλεί τα ΜΜΕ να μην δημοσιευθεί και συνδεθεί το όνομά του, η εικόνα του και η φωνή του με περιστατικά που τον προσβάλλουν, πριν αυτά καταγγελθούν στις αρμόδιες αρχές.

Μερικά από τα σχόλια στο Twitter

Η ανάρτηση του Αντώνη Καφετζόπουλου

Επίσης, αινιγματική είναι και η ανάρτηση του Αντώνη Καφετζόπουλου: «Υπάρχει αυτογκόλ από τα αποδυτήρια ή εγώ δεν το είχα ξανακούσει;», γράφει ο ηθοποιός.

Read more