Πέθανε η ηθοποιός Αφροδίτη Γρηγοριάδου, μητέρα της Κοραλίας Καράντη
Μια καριέρα με πολλές επιτυχίες
LIFESTYLE

Πέθανε η ηθοποιός Αφροδίτη Γρηγοριάδου, μητέρα της Κοραλίας Καράντη

Αφροδίτη Γρηγοριάδου: Η ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 89 ετών.

Αφροδίτη Γρηγοριάδου: Η ηθοποιός υπήρξε πρωταγωνίστρια στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για πάνω από 50 χρόνια.

Είχε σπουδάσει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου από όπου αποφοίτησε το 1962. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο την ίδια χρονιά με το έργο “Απόψε αυτοσχεδιάζουμε”. Σταθμός στην καριέρα της υπήρξε η συμμετοχή της στη ραδιοφωνική σειρά «Σπίτι των Ανέμων». Η Αφροδίτη Γρηγοριάδου είχε το ρόλο της Τζοάνας στη ραδιοφωνική αστυνομική σειρά της δεκαετίας του ’60. Μαζί της πρωταγωνιστούσαν ο Βύρων Πάλλης στον ρόλο του Ορέστη Λαμπίρη, η Μιράντα Μυράτ στον ρόλο της γιαγιάς Ανούσκας, και η Μαριάνα Κουράκου στον ρόλο της Έλενας. Η σειρά είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία.

Η μουσική ήταν από την αμερικανική τηλεοπτική σειρά Perry Mason, βασισμένη στα βιβλία του Earl Stanley Gardner και υπάρχει στο YouTube σε πολλές εκτελέσεις.
Λόγω της επιτυχίας της γυρίστηκαν στον κινηματογράφο δύο ταινίες με το ίδιο θέμα και τους ίδιους πρωταγωνιστές, όπως ο “Ο Λαμπίρης εναντίον των Παρανόμων” (1967) και “Θύελλα στο Σπίτι των Ανέμων” (1968), που ήταν αστυνομική περιπέτεια. Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 145.879 εισιτήρια. Ήρθε στην 45η θέση σε 99 ταινίες.

Η Αφροδίτη Γρηγοριάδου βραβεύτηκε με το Α’ Βραβείο Γυναικείου ρόλου για τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά «Η αγάπη άργησε μια μέρα» του Κώστα Κουτσομύτη. Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα 6 Ιουλίου.

Read more