Πανσέληνος Απριλίου 2020: Η Ροζ Υπερπανσέληνος ή Supermoon ή του Πάσχα
Ένα υπερθέαμα στον βραδινό ουρανό
LIFESTYLE

Πανσέληνος Απριλίου 2020: Η Ροζ Υπερπανσέληνος ή Supermoon ή του Πάσχα

Πανσέληνος Απριλίου 2020: Η Σελήνη θα εμφανιστεί γεμάτη για περίπου τρεις μέρες έως την Πέμπτη το πρωί.

Πανσέληνος Απριλίου 2020: Η σημερινή Ροζ Υπερπανσέληνος ή Supermoon θα ξεκινήσει το βράδυ 7 Απριλίου 2020 και θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020. Η Σελήνη θα είναι πλήρης την Τρίτη το βράδυ, 7 Απριλίου 2020, και θα γίνει 100% αύριο 8 Απριλίου στις 5:42πμ. Θα είναι γεμάτη δηλαδή, για τρεις περίπου ημέρες.

Η σημερινή Πανσέληνος που γίνεται στο ζώδιό του Ζυγού είναι αξεπέραστη όχι μόνο γιατί είναι εντυπωσιακή αλλά γιατί αναδύεται στον ισορροπημένο και αρμονικό Ζυγό της χάρης. Είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται ο κόσμος αυτή τη στιγμή! Κάθε Πανσέληνος μπορεί να είναι μια εξαιρετικά ενθουσιώδης και ευχάριστη εμπειρία. Όταν το φεγγάρι είναι ολόγιομο, οι υποσυνείδητες αλήθειες σας θέλουν να βγουν στην επιφάνεια. Και αυτό μπορεί να είναι εξίσου ευεργετικό όσο και δύσκολο. Γι’ αυτό όσοι ευνοήστε από την Ροζ Πανσέληνο του φετινού Απριλίου, προσδεθείτε και ετοιμαστείτε για μια μαγική περιπέτεια!

Ο Ζυγός είναι ο μαχητής του δικαίου, που αναζητά τη χρυσή τομή ανάμεσα σε δύο πλευρές. Αφήστε το δικό του πάθος για ισονομία και κατανόηση να σας βοηθήσει, για να βρείτε την πορεία σας μέσα από τις προκλήσεις που σας περιβάλουν!

Λίγα ιστορικά στοιχεία

Το όνομά της το έχει πάρει από το χρώμα του άνθους Wild Ground Phlox, που ανθεί αυτή την εποχή στην Βόρεια Αμερική. Η πανσέληνος του Απριλίου και η πρώτη πανσέληνος της άνοιξης, είναι το “ροζ φεγγάρι”, ένα όνομα που προέρχεται από το ροζ βρύο βότανο, επίσης γνωστό ως phlox, το οποίο προέρχεται από τις ανατολικές ΗΠΑ και ένα από τα πρώτα ευρέως διαδεδομένα λουλούδια της Άνοιξης . Άλλα ονόματα για αυτή τη Σελήνη περιλαμβάνουν το “φεγγάρι της γοργιάς”, το “φεγγάρι του αυγού”

Αυτό είναι το Φεγγάρι ή το Πάσχα της Σελήνης. Το Πεσάχ ή το Πάσχα ξεκινάει την Τετάρτη 8 Απριλίου και τελειώνει το βράδυ την Πέμπτης 16 Απριλίου 2020. Στο εβραϊκό ημερολογιακό ημερολόγιο οι μήνες αλλάζουν με τη νέα Σελήνη. Αυτή η πανσέληνος βρίσκεται στη μέση του Nisan.

Στο χριστιανικό εκκλησιαστικό ημερολόγιο αυτό είναι η Πασχαλική Σελήνη, η πανσέληνος από την οποία υπολογίζεται η ημερομηνία του Πάσχα. Το Πασχάλ είναι η λατινοποιημένη έκδοση του Πεσαχ. Γενικά, οι χριστιανικές διακοπές του Πάσχα, που ονομάζεται επίσης Πάσχα, γιορτάζονται την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο της άνοιξης. Ωστόσο, υπάρχουν διαφορές μεταξύ των χρόνων αυτών των αστρονομικών γεγονότων και των ημερολογίων που χρησιμοποιούνται από τις ανατολικές και δυτικές εκκλησίες. Ο Δυτικός Χριστιανισμός (Καθολικοί, Διαμαρτυρόμενοι, Ευαγγελισές) θα γιορτάσει το Πάσχα την Κυριακή 12 Απριλίου 2020 ενώ ο Ανατολικός Χριστιανισμός (Ορθόδοξοι, Κόπτες) θα γιορτάσει το Πάσχα μία εβδομάδα αργότερα την Κυριακή 19 Απριλίου 2020.

Ο όρος “supermoon” δόθηκε από τον αστρολόγο Richard Nolle το 1979 και αναφέρεται είτε σε ένα νέο είτε σε ένα πλήρες φεγγάρι που εμφανίζεται στο 90% του περιγράμματος, της πλησιέστερης προσέγγισής του στη Γη σε μια δεδομένη τροχιά. Σύμφωνα με αυτόν τον ορισμό, σε ένα τυπικό έτος μπορεί να υπάρχουν 3 ή 4 πλήρεις “Supermoons” στη σειρά . Στην πράξη, αυτό που προσελκύει την προσοχή του κοινού είναι τα πλήρη Φεγγάρια που φαίνονται μεγαλύτερα και λαμπρότερα κάθε χρόνο. Για το 2020, τα τέσσερα πλήρη φεγγάρια από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο πληρούν αυτό το όριο 90%, ενώ τα πλήρη φεγγάρια τον Μάρτιο και τον Απρίλιο είναι σχεδόν ίδια σε μέγεθος και φωτεινότητα. Αυτή η πανσέληνος θα είναι ελαφρώς πιο κοντά στη Γη (περίπου 0,1%) από το πλήρες φεγγάρι του Μαρτίου, έτσι αυτό θα είναι το “πιο σούπερ” των πλήρων supermoons φέτος.

Read more