«Ο Μικρός Covid 19»: Ο Σωτήρης Τσιόδρας έγινε κινούμενο σχέδιο [vid]
Ο σύγχρονος ήρωας Σωτήρης Τσιόδρας
LIFESTYLE

«Ο Μικρός Covid 19»: Ο Σωτήρης Τσιόδρας έγινε κινούμενο σχέδιο [vid]

«Ο Μικρός Covid 19»: Η αποδοχή του καθηγητή Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα είναι τόσο μεγάλη που τον έκαναν κινούμενο σχέδιο και πρωταγωνίστησε σε ένα βίντεο κινούμενης εικόνας, με κεντρικούς ήρωες τον Covid 19 και τον καθηγητή.

«Ο Μικρός Covid 19»: Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των Ελλήνων ως ένα είδος σύγχρονου ήρωα. Το γεγονός όμως ότι θα γινόταν και κινούμενα σχέδια δεν το περίμενε κανείς.

Την ιδέα για το φιλμ «Ο Μικρός Covid 19», όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, συνέλαβε η αστυνομικός και συγγραφέας – παιδικών βιβλίων, Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, η οποία το είδε ως ένα είδος «αποστολής» με σκοπό να οδηγήσει τα παιδιά να αποκτήσουν τα συγκεκριμένα εργαλεία γνώσης. Απευθύνθηκε στην αστυνομικό – γραφίστρια Μαριλένα Γκιρλέμη, στον cinematographer Γιώργο Μυλωνά και στους ηθοποιούς Βούλα Κώστα και Πάνο Κλάδη.

«Ο Μικρός Covid 19» είναι ένα βίντεο κινούμενης εικόνας, εμπνευσμένο από τον πραγματικό COVID-19 με κεντρικούς ήρωες τον Covid 19 και τον Καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Σωτήρη Τσιόδρα. Απλό και καθαρό. Σκληρό αλλά και γεμάτο ελπίδα, ώστε ένα παιδί προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας να κατανοήσει την πραγματική διάσταση της άγνωστης, μέχρι σήμερα, δύναμης που μας ώθησε και μας ωθεί μακριά από ό,τι θέλουμε να κάνουμε και του συναισθήματος του φόβου που έγινε κοινό για όλους μας, τονίζοντας παράλληλα τις όμορφες μέρες που θα ξανάρθουν.

Κείμενο: Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, αστυνομικός – συγγραφέας Επιμέλεια κειμένου: Τότα Αρβανίτη-Παπαδοπούλου, παιδαγωγός Graphic designer: Μαριλένα Γκιρλέμη Cinematographer/animator/sound designer: Γιώργος Μυλωνάς Αφήγηση (ηθοποιοί): Κορωνοϊός/Βούλα Κώστα – Γιατρός/Πάνος Κλάδης.

Read more