Ο Kanye West θα σπουδάσει την κόρη του Τζόρτζ Φλόιντ – Η δωρεά 2 εκ. δολαρίων
Οι δωρεές για τα θύματα ρατσισμού βοηθούν αλλά και αφυπνίζουν
LIFESTYLE

Ο Kanye West θα σπουδάσει την κόρη του Τζόρτζ Φλόιντ – Η δωρεά 2 εκ. δολαρίων

Kanye West: Ο διάσημος ράπερ έκανε δωρεά ύψους δύο εκατομμυρίων δολαρίων για να στηρίξει τις οικογένειες των Τζορτζ Φλόιντ, Αχμάντ Άρμπερι και Μπριόνα Τέιλορ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Αμερικανού ράπερ και επιχειρηματία στο CNN.

Kanye West: Προτίθεται επίσης να καλύψει, επίσης, πλήρως τα δίδακτρα για τη φοίτηση σε κολλέγιο της Τζιάνα Φλόιντ, της 6χρονης κόρης του Τζορτζ Φλόιντ.

Η δωρεά περιλαμβάνει χρηματοδότηση των νομικών αμοιβών για τις οικογένειες του Άρμπερι και της Τέιλορ, καθώς και επιχειρήσεων που ανήκουν σε μέλη της μαύρης κοινότητας και είναι σε κρίση στην πατρίδα του στο Σικάγο και σε άλλες πόλεις. Η δωρεά του Kanye West έρχεται μετά τις μαζικές διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ για τους θανάτους των τριών Αφροαμερικανών, θυμάτων αστυνομικής βίας.

Πολλές φωνές από τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας ζητούν τερματισμό του ρατσισμού, της αστυνομικής βίας και της δράσης από την πολιτική ηγεσία.

Ο Ντέρεκ Τσάβιν, ο αστυνομικός που καθήλωσε τον Φλόιντ στην άσφαλτο πατώντας τον λαιμό του με το γόνατό του για εννέα λεπτά, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα και κατηγορήθηκε για φόνο τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού. Την Τετάρτη, οι εισαγγελείς του απήγγειλαν κατηγορίες για φόνο δεύτερου βαθμού.

Ο Άρμπερι πυροβολήθηκε θανάσιμα ενώ έκανε τζόκινγκ λίγο έξω από το Μπρούνσγουικ, της Τζόρτζια στις 23 Φεβρουαρίου. Τρεις λευκοί άνδρες συνελήφθησαν για τον θάνατό του.

Η Τέιλορ ήταν επαγγελματίας υγείας που πυροβολήθηκε τουλάχιστον οκτώ φορές τον Μάρτιο όταν τρεις αξιωματικοί μπήκαν στο διαμέρισμά της στο Κεντάκι με τη βία. Το FBI ξεκίνησε έρευνα για τον θάνατό της.

Πολλοί καλλιτέχνες και ιδιαίτερα της ραπ όπως ο Weeknd, ο Drake και άλλοι, δώρισαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και άλλες οργανώσεις που βοηθούν τις οικογένειες των θυμάτων. Ο Jay-Z βρέθηκε επίσης στην πρώτη γραμμή όσον αφορά τη βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων και την προώθηση της κοινωνικής αλλαγής.

Read more