Νότης Σφακιανάκης: Η σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών και όπλου – Οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα [vid]
Ο τραγουδιστής υποστηρίζει ότι η κοκαΐνη ήταν για δική του χρήση
LIFESTYLE

Νότης Σφακιανάκης: Η σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών και όπλου – Οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα [vid]

Νότης Σφακιανάκης: Ο γνωστός τραγουδιστής συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής 29/11, λίγο μετά της 20:00 στο ύψος γνωστού σούπερ μάρκετ της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Νότης Σφακιανάκης: Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών, παράνομη κατοχή όπλου.

Τη Δευτέρα το πρωί οδηγήθηκε στο εισαγγελέα ο γνωστός τραγουδιστής. Η σύλληψη του έγινε λίγο μετά της 20:00 στο ύψος γνωστού σούπερ μάρκετ της λεωφόρου Βουλιαγμένης στη συμβολή με την Ιασωνίδου.

Ο Νότης Σφακιανάκης μετά τον εντοπισμό των ναρκωτικών και του όπλου για το οποίο είχε άδεια οπλοφορίας στο παρελθόν, αλλά είχε λήξει, ήταν απολύτως συνεργάσιμος, δεν προέβαλε καμία αντίσταση ενώ οι αστυνομικοί ακολουθώντας το γράμμα του νόμου τον οδήγησαν με χειροπέδες στο τμήμα της Αργυρούπολης.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που έκαναν ελέγχους για κορονοϊο τον πλησιάζουν και του ζητούν να κατέβει από το όχημα. Δεν προέβαλε καμία αντίσταση και όταν του ζήτησαν να τους πει αν έχει στείλει sms για μετακίνηση ή αν έχει χαρτιά, τα είχε διαθέσιμα.

Στην κατοχή του βρέθηκαν μία τσάντα στην οποία είχε ένα ένα εννιάρι πιστόλι για το οποίο δεν είχε άδεια, ένα τέιζερ και 2 γραμμάρια κοκαΐνης. Αμέσως οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών για ιδία χρήση, παράνομη κατοχή όπλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραγουδιστής ανέφερε στους αστυνομικούς προκειμένου να δικαιολογήσει την κατοχή του όπλου χωρίς νόμιμη άδεια ότι είχε λόγους να φοβάται για τη ζωή του. «Φοβόμουν για τη ζωή μου» φέρεται να είπε συγκεκριμένα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γνωστός τραγουδιστής είχε στο παρελθόν νόμιμη άδεια για κατοχή όπλου η οποία ωστόσο δεν ανανεώθηκε. Όσον αφορά στη μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας που βρέθηκε στην κατοχή φέρεται να υποστήριξε ότι ήταν για προσωπική χρήση.

Μιλώντας στον Ant1 ι ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας που ανέλαβε την υπεράσπιση του καλλιτέχνη τόνισε ότι θα ζητηθεί αναβολή εκδικάσεως της υποθέσεως και ορισμός ρητής δικασίμου καθώς ο ίδιος για επαγγελματικούς λόγους δεν βρίσκεται στην Αθήνα.

Ως προς τα νομικά επιχειρήματα είπε ότι για το όπλο υπήρχε άδεια που ανανεώνονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα καθώς το ποινικό μητρώο του καλλιτέχνη είναι καθαρό αλλά λόγω κορονοϊού δεν είχε μπορέσει να το κάνει θεωρώντας ότι η διαδικασία θα γίνει αυτόματα εξαιτίας των συνθηκών. Πρόσθεσε δε ότι ο καλλιτέχνης το κατείχε επί δεκαετίες για την προσωπική του ασφάλεια λόγω της ιδιομορφίας του επαγγέλματός του και των ωρών που εργάζεται και των χρημάτων που μεταφέρει, αφού πολλοί συνάδελφοί του έχουν πέσει θύματα ληστειών και επικίνδυνων υποθέσεων.

Για τα ναρκωτικά τόνισε ότι αν και η κατηγορία αφορά ιδία χρήση και είναι ατιμώρητη στην Ελλάδα, ο κ. Σφακιανάκης δήλωσε ότι δεν ήταν δική του δίδοντας πλήρεις εξηγήσεις γι’ αυτήν. Τέλος, ο κ. Κούγιας επισήμανε ότι «η δημοσιότητα λειτουργεί εις βάρος των ανθρώπων».

Read more