Νένα Μεντή: Γιατί δεν δέχτηκε τον ρόλο της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου στη γνωστή ταινία [vid]
Δεν έχει μετανιώσει για την επιλογή της
LIFESTYLE

Νένα Μεντή: Γιατί δεν δέχτηκε τον ρόλο της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου στη γνωστή ταινία [vid]

Νένα Μεντή: H ηθοποιός έχει μια μακρά ιστορία στο θέατρο και τον κινηματογράφο ενώ έπαιξε την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου με μεγάλη επιτυχία επί χρόνια, στο θέατρο.

Νένα Μεντή: Το ευρύ κοινό γνώρισε καλύτερα την ιστορία της σπουδαίας στιχουργού, μέσα από την κινηματογραφική μεταφορά  της ζωής της.

Η Νένα Μεντή υποδύθηκε αυτή τη θρυλική γυναίκα στην ομώνυμη θεατρική παράσταση «Ευτυχία» του Πέτρου Ζούλια, λίγα χρόνια νωρίτερα, η οποία παίχτηκε πάνω από μια χρονιές, με μεγάλη επιτυχία.

Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή της, της είχε γίνει πρόταση να αναλάβει τον ρόλο και στην ταινία. Η Νένα Μεντή όμως αρνήθηκε.

Η δε ταινία «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές παραγωγές που προσέλκυσε χιλιάδες θεατές στις αίθουσες, ενώ έχει κατακτήσει πολλές διακρίσεις και βραβεία.

Στη συνέντευξη που έδωσε στον Real FM και τον δημοσιογράφο Βασίλη Μπουζιώτη, η ηθοποιός αποκάλυψε ότι είχε απορρίψει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του Άγγελου Φραντζή.

«Κατ’ αρχήν μου προτάθηκε εμένα ο ρόλος της Ευτυχίας. Δεν μου άρεσε το σενάριο, δεν συμφωνούσα. Επίσης, αν έκανα την “Ευτυχία” στο σινεμά ή όπου αλλού, θα την έκανα με τον Πέτρο Ζούλια, δεν θα την έκανα μόνη μου, μ’ έναν άλλο σκηνοθέτη, μ’ έναν άλλο συγγραφέα. Κατάλαβες; Για λόγους, κατ’ αρχήν, συναισθηματικούς. Και μετά επαγγελματικούς και συναδελφικούς», είπε η Νένα Μεντή. «Όταν είδα, βέβαια, την ταινία, που δεν θέλω να τη σχολιάσω, καθόλου, γιατί μπορεί να φανεί από κάποιους που δεν με ξέρουν ότι μπορεί να έχω έναν ανταγωνισμό, είπα: “Παναγία μου, πώς με φώτισες;”», συμπλήρωσε η ηθοποιός.

«Ναι, ναι, χωρίς να είναι κακή, πρόσεξε, ε; Δεν λέω αυτό επ’ ουδενί». απάντησε η Νένα Μεντή στην απορία του Βασίλη Μπουζιώτη για την αντίδρασή της όταν είδε την ταινία «Ευτυχία». «Όχι, αλλά δεν είναι αυτό που θέλαμε εμείς με τον Πέτρο να βγάλουμε. Είναι άλλο το ζητούμενο. Δεν σημαίνει ότι είναι κακό εκείνο, καθόλου. Και ειδικά στην παραγωγή και στη σκηνοθεσία ήταν πολύ καλό», διευκρίνισε η ηθοποιός.

«Αλλά, φυσικά, για να μην είμαι και τόσο μετριόφρων, η “Ευτυχία” η ταινία έσκισε, επειδή υπήρχε η “Ευτυχία” η παράσταση», πρόσθεσε η Νένα Μεντή. Αποσπάσματα της ραδιοφωνικής συνέντευξής της, προβλήθηκαν από την εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου».

Η Νένα Μεντή έπαιξε την προηγούμενη χρονιά μια άλλη σημαντική γυναίκα, τη Φραγκογιαννού, στις Γυναίκες του Παπαδιαμάντη, πάλι σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια, στο Θέατρο Χώρα.

Read more