Μπάρακ Ομπάμα: Το βιβλίο του «A Promised Land» κάνει ρεκόρ με 890.000 αντίτυπα την πρώτη μέρα
Το βιβλίο του αναμένεται να κάνει ρεκόρ σε πωλήσεις
LIFESTYLE

Μπάρακ Ομπάμα: Το βιβλίο του «A Promised Land» κάνει ρεκόρ με 890.000 αντίτυπα την πρώτη μέρα

Μπάρακ Ομπάμα: Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται στον δρόμο για να γίνει ο καλύτερος συγγραφέας της χρονιάς.

Μπάρακ Ομπάμα: Με το βγήκε στην κυκλοφορία το πολυαναμενόμενο βιβλίο «A Promised Land» πούλησε 890.000 αντίτυπα την πρώτη του μέρα.

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, η Crown εκτύπωσε 3,4 εκατομμύρια αντίτυπα της έκδοσης. Ο τίτλος του καλύτερου συγγραφέα της χρονιάς είχε προηγουμένως απονεμηθεί στη σύζυγό του, Μισέλ Ομπάμα, της οποίας το βιβλίο «Becoming» έφτασε στην κορυφή των charts το 2018.

Το νέο βιβλίο του Μπάρακ Ομπάμα σπάει τώρα ρεκόρ για τον εκδότη του βιβλίου, Crown, του Penguin Random House. Μάλιστα, εκατοντάδες χιλιάδες άτομα έκαναν προπαραγγελία του βιβλίου πριν από την ημερομηνία κυκλοφορίας της Τρίτης.

Οι πωλήσεις προπαραγγελίας, καθώς και οι πωλήσεις πρώτης ημέρας, ανήλθαν σε 887.000 μονάδες «σε όλες τις μορφές και εκδόσεις στις Η.Π.Α. και τον Καναδά», δήλωσε την Τετάρτη ο Penguin Random House.

Όπως ανέφερε ο εκδότης, αυτό το αποτέλεσμα αντιπροσώπευε «το μεγαλύτερο σύνολο πωλήσεων πρώτης ημέρας για οποιοδήποτε βιβλίο που έχει εκδοθεί ποτέ» από την εταιρεία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Barnes & Noble, James Daunt, είπε στο Publishers Weekly νωρίτερα μέσα στο έτος, »Αυτό θα είναι ένα βιβλίο σπάνιας συνέπειας. Θα πουλήσει όπως δεν έχει κάνει άλλο βιβλίο από τις 21 Ιουλίου 2007» – όταν ο «Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του θανάτου» βγήκε – «ενθαρρύνει πάρα πολύ τους πωλητές βιβλίων».

Ένα βιβλιοπωλείο στην Ουάσιγκτον, D.C. άνοιξε ακόμη και τα μεσάνυχτα το πρωί της Τρίτης για να πουλήσει αντίγραφα του «A Promised Land».

Οι πωλητές βιβλίων αναμένουν ότι το βιβλίο θα παραμείνει κορυφαίο σε πωλήσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια των διακοπών.

Read more