Μόνικα Μπελούτσι: Θα γιορτάσει τα 56α γενέθλια της πάνω στη σκηνή του Ηρωδείου
Γενέθλια on stage
LIFESTYLE

Μόνικα Μπελούτσι: Θα γιορτάσει τα 56α γενέθλια της πάνω στη σκηνή του Ηρωδείου

Μόνικα Μπελούτσι: Η Ιταλίδα σταρ θα δώσει και τρίτη παράσταση στο Ηρώδειο ανήμερα των 56ων γενεθλίων της, στις 30 Σεπτεμβρίου

Μόνικα Μπελούτσι: Οι δυο εμφανίσεις τη ηθοποιού στο Ηρώδειο στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου, έγιναν σχεδόν αμέσως sold out με αποτέλεσμα να αποφασιστεί και μια τρίτη παράσταση στην Αθήνα.

Η τρίτη παράσταση της «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις», θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου που συμπίπτει με την ημέρα γενεθλίων της σταρ. Η παρουσία της Μόνικα Μπελούτσι στη χώρα μας, αποτελεί ίσως την πιο δημοφιλή φετινή καλλιτεχνική είδηση της καλοκαιρινής περιόδου. Η ίδια μάλιστα όπως έχει αναφέρει, νιώθει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με την χώρα μας και με τον ελληνικό πολιτισμό. Φέτος της δόθηκε και η ευκαιρία να περάσει αρκετό χρόνο στη χώρα μας, άλλοτε στην αγαπημένη της Πάρο, όπου έκανε διακοπές για δεύτερη συνεχή χρονιά, κι άλλοτε πάλι στην Αθήνα όπου διέμεινε κάποιες ημέρες προκειμένου να ανταποκριθεί στις επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Η ανάγνωση των αδημοσίευτων κείμενων και επιστολών της Ελληνίδας ντίβας της όπερας, υπό τον τίτλο «Maria Callas: Lettres & Mémoires» («Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις»), υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Τομ Βολφ έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2019 στο θέατρο Marigny στο Παρίσι και ολοκλήρωσε τις παραστάσεις της την περασμένη άνοιξη μετά από μια sold out σεζόν.

Η ανάγνωση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ -σκηνοθέτη και της παράστασης, αλλά και της πρόσφατης ταινίας «Maria by Callas»- στο οποίο συγκέντρωσε πάνω από 350 αδημοσίευτα γράμματα της Κάλλας, γραμμένα από την ίδια στη διάρκεια 30 ετών (1946-1977). Φέρνοντας στο φως κρυφές και άγνωστες πτυχές της Μαρίας Κάλλας, η Μόνικα Μπελούτσι θα μας ταξιδέψει στη ζωή και την καριέρα της μεγάλης ντίβας. Από την παιδική της ηλικία στη Νέα Υόρκη, ως τα χρόνια του πολέμου στην Αθήνα και από τα πρώτα βήματα της καριέρας της ως στο γάμο της και τον κατοπινό της θυελλώδη έρωτα για τον Αριστοτέλη Ωνάση, σε μια ζωή που χαρακτηρίστηκε από επιτυχίες, δόξα, φήμη, σκάνδαλα και προσωπικές σιωπηρές δοκιμασίες.

Η Μόνικα Μπελούτσι επιλέγει συμβολικά τη γενέτειρά της Ιταλία (Festival dei Due Mondi, Spoleto, 27 Αυγούστου 2020) και τον τόπο καταγωγής της μεγάλης σοπράνο, Ελλάδα (Ηρώδειο 28 – 29 – 30 Σεπτεμβρίου 2020), για την έναρξη της διεθνούς περιοδείας της παράστασης.

Την Ιταλίδα σταρ, θα πλαισιώσουν μουσικά οι ήχοι της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό την διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα μαέστρου, Γιώργου Πέτρου, ερμηνεύοντας αποσπάσματα από έργα που έχουν συνδεθεί με τη ζωή της Μαρίας Κάλλας: Τραβιάτα, Μήδεια, Καβαλερία Ρουστικάνα, Τόσκα, Βέρθερος, η Υπνοβάτις.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει. Μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριο σας εδώ.

Read more