Μόνικα Μπελούτσι: Λίγο πριν το Ηρώδειο αποκαλύπτει – «Είμαι κόρη δύο πολιτισμών, του ελληνικού και του ιταλικού» [vid]
Για δύο παραστάσεις η Ιταλίδα σταρ θα ερμηνεύσει τη μεγάλη Ελληνίδα Μαρία Κάλλας
LIFESTYLE

Μόνικα Μπελούτσι: Λίγο πριν το Ηρώδειο αποκαλύπτει – «Είμαι κόρη δύο πολιτισμών, του ελληνικού και του ιταλικού» [vid]

Μόνικα Μπελούτσι: Η Ιταλίδα ηθοποιός λίγο πριν την εμφάνισή της στο Ηρώδειο ως Μαρία Κάλλας έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «φλΕΡΤ».

Μόνικα Μπελούτσι: «Λατρεύω την Ελλάδα. Είμαι κόρη δύο πολιτισμών, του ελληνικού και του ιταλικού»

Η Ιταλίδα καλλονή βρίσκεται στην Ελλάδα από τα μέσα Αυγούστου στο πλαίσιο της παράστασης που θα ανεβάσει στο Ηρώδειο «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις«, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Τομ Βολφ. Μιλώντας στην εκπομπή «φλΕΡΤ» της δημόσιας τηλεόρασης η Μόνικα Μπελούτσι, αναφέρθηκε στη μεγάλη Ελληνίδα, στην παράσταση αλλά και στην Ελλάδα.

Για τη Μαρία Κάλλας

«Η παράσταση αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά και πρόκληση για μένα. Θα είναι μια εξαιρετική συναισθηματική εμπειρία και περιμένω αυτή τη στιγμή, γιατί πιστεύω ότι πρόκειται να συμβεί κάτι μαγικό», τόνισε χαρακτηριστικά. Στην ερώτηση εάν έγραφε ένα γράμμα στη Μαρία Κάλλας, τι θα τη ρωτούσε, η Μόνικα Μπελούτσι απάντησε ότι είναι σίγουρη πως η μεγάλη ντίβα θα είχε κρατήσει πολλά μυστικά για τον εαυτό της και θα ήθελε να μάθει γι’ αυτά.

Στην ερώτηση ποια θεωρεί ότι είναι τα κοινά της με την Ελληνίδα καλλιτέχνιδα η Μόνικα Μπελούτσι απάντησε: «Η Μαρία Κάλλας ήταν μια μεγάλη ντίβα και τη σέβομαι ως προσωπικότητα και ως καλλιτέχνιδα. Είναι πολύ δύσκολο να συγκριθώ μαζί της. Νομίζω ότι ο Τομ Βολφ με επέλεξε επειδή είναι το μεσογειακό μέρος μου που με κάνει να του τη θυμίζω».

«Την προσεγγίζω με μεγάλη ταπεινότητα γιατί τη σέβομαι τόσο»πρόσθεσε.

Για την Ελλάδα

Η Μόνικα Μπελούτσι ανέφερε ότι αγαπά πολύ την χώρα μας και κάθε φορά που την επισκέπτεται νιώθει σαν στο σπίτι της.

Όπως λέει «ίσως δεν είναι σύμπτωση που υποδύομαι την Μαρία Κάλλας που ήταν Ελληνίδα και ίσως είναι στην κουλτούρα μας η όλη σχέση μεταξύ της Ιταλίας και της Ελλάδας, μεταξύ της Ρώμης και της Αθήνας. Νομίζω πως είμαι κόρη αυτών των δύο πολιτισμών».

Έπειτα από τόσα χρόνια λαμπρής καριέρας στον κινηματογράφο, η Μόνικα Μπελούτσι αρνείται να μιλήσει η ίδια για τον εαυτό της. «Δεν μου αρέσει να περιγράφω τον εαυτό μου, προτιμώ να κρίνομαι, παρά να κρίνω» λέει χαρακτηριστικά.

Κατόπιν μεγάλης ζήτησης, το ΚΑΣ ενέκρινε την προσθήκη μιας επιπλέον βραδιάς και έτσι οι νέες και μοναδικές ημερομηνίες διεξαγωγής της παράστασης, με τη Μόνικα Μπελούτσι στον ρόλο της Μαρία Κάλλας είναι στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2020.

Read more